Tietosuoja ja yksityisyys — Opas jokaiselle

Andreasson, Ari; Toivonen, Marianne; Oravala, Juha
Nimeke: Tietosuoja ja yksityisyys — Opas jokaiselle
Tekijät: Andreasson, Ari (Kirjoittaja)
Toivonen, Marianne (Kirjoittaja)
Oravala, Juha (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518855081
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 15.9.2023. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 15.9.2023
Hinta: 105,00 € (95,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Tietosanoma
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 225
Tuoteryhmät: Tietosanoman kirjat
Tulossa
Tietokirjallisuus
Ammatti- ja yrityskirjat
Kirjastoluokka: 33.2 Julkis- ja hallinto-oikeus
E-kirja, 2023
EPUB
63,00 €

Omien tietojen turvallinen käyttö on nykyaikana osa elämän perustaitoja, vaikka se on pitkälti jätetty kansalaisten omaehtoisen opiskelun varaan. Omien tietojen käytön turvaamiseen luotu Euroopan unionin tietosuoja-asetus tuntuu monimutkaiselta ja omien tietojen hallinta hankalalta. Henkilötiedot ovat yrityksille arvokasta kauppatavaraa ja rikollisilla väärille henkilötiedoille on useita, haitallisia käyttötapoja.

Tietosuoja ja yksityisyys - opas jokaiselle auttaa ymmärtämään käytännöllisellä ja kiinnostavalla tavalla, mistä henkilötietojen käsittelyssä on kyse, mitä velvollisuuksia eri osapuolilla on ja miten tietosuojaan liittyviä riskejä pystyy pienentämään. Lisäksi kirjassa käydään yleistajuisesti läpi tietosuojaan liittyvää lainsäädäntö ja keskeinen sanasto.

Ari Andreasson työskentelee Tampereen kaupungin tietosuojavastaavana. Juha Oravala on D-Fence Oy:n johtaja. Marianne Toivonen työskenteli vuosia energia-alalla tietosuojakoordinaattorina ja toimii nykyään vapaana tietosuoja-asiantuntijana. Tekijät ovat kouluttaneet ja ohjeistaneet organisaatioita vuosien ajan parempaan tietoturvan ja tietosuojan hallintaan - missionaan tehdä henkilötietojen turvallisesta käytöstä osa jokaisen suomalaisen arkea.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: