Tietosuoja ja yksityisyys — Opas jokaiselle

Andreasson, Ari; Oravala, Juha; Toivonen, Marianne
Nimeke: Tietosuoja ja yksityisyys — Opas jokaiselle
Tekijät: Andreasson, Ari (Kirjoittaja)
Oravala, Juha (Kirjoittaja)
Toivonen, Marianne (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518855081
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 15.11.2023
Hinta: 102,00 € (92,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Tietosanoma
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 289
Tuoteryhmät: Tietosanoman kirjat
Tietokirjallisuus
Ammatti- ja yrityskirjat
Uutuudet
Kirjastoluokka: 33.2 Julkis- ja hallinto-oikeus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tietosuoja, yksityisyys, tietoturva, henkilötiedot, rekisterit, digitaalinen jalanjälki (tietosuoja), yksilönsuoja, lainsäädäntö, oikeudellinen sääntely
E-kirja, 2023
EPUB
63,00 €

Henkilötietomme ovat arvokasta omaisuutta, ja omien tietojen turvallinen käyttö on osa elämän perustaitoja - ilman sitä olemme helposti pulassa! Toisten tietojen käsittely tietosuoja ja yksilön oikeudet huomioiden on tärkeää monessa työssä sekä arjen ja vapaa-ajan yhteisöissä: tiedämmekö vastuumme ja velvollisuutemme?

Tietosuoja ja yksityisyys kertoo käytännönläheisesti, mistä henkilötietojen käsittelyssä on kyse, mitä velvollisuuksia eri osapuolilla on ja miten jokainen voi omilla toimillaan pienentää tietosuojaan liittyviä riskejä. Teos tarjoaa näkymän myös siihen, miten monissa yhteyksissä tietojamme pyritään keräämään. Henkilötiedot ovat yrityksille kauppatavaraa, ja rikolliset etsivät yhä uusia keinoja anastaa tietoja ja hyötyä niistä.

Mukana teoksessa on paljon käytännön vinkkejä omien tietojen turvaamiseksi ja hyviksi tietosuojakäytännöiksi.

Teos tarjoaa runsaasti hyödyllistä tietoa myös pk-yrityksille, yksinyrittäjille ja esimerkiksi taloyhtiölle ja yhdistyksille.

Ari Andreasson työskentelee Tampereen kaupungin tietosuojavastaavana. Juha Oravala on D-Fence Oy:n johtaja. Marianne Toivonen työskenteli vuosia energia-alalla tietosuojakoordinaattorina ja toimii nykyään vapaana tietosuoja-asiantuntijana. Tekijät ovat kouluttaneet ja ohjeistaneet organisaatioita vuosien ajan parempaan tietoturvan ja tietosuojan hallintaan - missionaan tehdä henkilötietojen turvallisesta käytöstä osa jokaisen suomalaisen arkea.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: