Kustantamo


Art House Oy on yleiskustantamo, joka julkaisee vuosittain yhteensä noin 50 uutta tieto- ja kaunokirjaa kolmen eri nimen alla: Art House, Kustannus Jalava ja Tietosanoma.

Art House on Paavo Haavikon vuonna 1975 perustama kustantamo, jonka ensimmäinen kirja ilmestyi vuonna 1987. Art House kustantaa niin kotimaista kuin käännettyäkin yleistä tietokirjallisuutta ajankohtaisista, populaareista aiheista sekä kiinnostavia henkilöhistorioita ja yleistajuista tiedettä. Kaunokirjallisuudessa Art House keskittyy erityisesti lasten- ja nuortenkirjallisuuteen.

Kustannus Jalava on Markku Jalavan vuonna 1982 perustama kustantamo, joka kustantaa erityisesti käännettyä fantasiaa, scifiä ja kauhua sekä sarjakuvia. Valikoimaan kuuluu myös tietokirjoja populaarikulttuurin aloilta, esimerkiksi sarjakuvasta, elokuvasta ja musiikista.

Tietosanoma on vuonna 1983 perustettu kustantamo, jonka Art House osti vuonna 1988 Uusi Suomi -yhtiöiltä. Tietosanoma kustantaa ammatti- ja oppikirjallisuutta muun muassa yritysten, yhdistysten, julkisyhteisöjen ja oppilaitosten tarpeisiin. Valikoimaan kuuluu runsaasti lain alan kommentaareja ja eri alojen yritys- ja ammattikirjoja. Kustannustoiminnan lisäksi Tietosanoma järjestää koulutuspäiviä ajankohtaisista aiheista.