Kustantamo


Art House -ryhmään kuuluvat kirjankustantamot Art House, Kustannus Jalava ja Tietosanoma. Kustantamon tilat sijaitsevat vuonna 1887 rakennetussa kivitalossa Helsingin Bulevardilla.

Art House on Paavo Haavikon vuonna 1975 perustama kustantamo, jonka ensimmäinen kirja ilmestyi vuonna 1987. Art House kustantaa sekä kotimaista että käännettyä yleistä tietokirjallisuutta yhteiskunnan, harrasteiden, tieteen, historian ja kulttuurin alueilta. Kustantamolla on valikoimissaan myös oppikirjoja ja kaunokirjallisuutta, erityisesti lasten- ja nuortenkirjallisuutta.

Kustannus Jalava on Markku Jalavan vuonna 1982 perustama kustantamo, joka kustantaa erityisesti fantasiaa, scifiä ja kauhua sekä sarjakuvia. Jalava on julkaissut eurooppalaista laatusarjakuvaa koko olemassaolonsa ajan. Valikoimaan kuuluu myös tietokirjoja populaarikulttuurin aloilta, esimerkiksi sarjakuvasta, elokuvasta ja musiikista.

Tietosanoma on vuonna 1983 perustettu kustantamo, jonka Art House osti vuonna 1988 Uusi Suomi -yhtiöiltä. Tietosanoma kustantaa ammatti- ja oppikirjallisuutta muun muassa yritysten, yhdistysten, julkisyhteisöjen ja oppilaitosten tarpeisiin. Kustantamon valikoimiin kuuluu runsaasti lain alan kommentaareja ja eri alojen yritys- ja ammattikirjoja. Kustannustoiminnan lisäksi Tietosanoma järjestää koulutuspäiviä ajankohtaisista aiheista.


 

Paavo Haavikon piirros vuodelta 1986.