Lisääntymisen vimma — Seksuaalivalinta ihmisellä ja muilla eläimillä

Koskinen, Pirjo; Nummi, Petri
Nimeke: Lisääntymisen vimma — Seksuaalivalinta ihmisellä ja muilla eläimillä
Tekijät: Koskinen, Pirjo (Kirjoittaja)
Nummi, Petri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518848717
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 15.1.2022
Hinta: 32,90 € (29,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Art House
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 190
Tuoteryhmät: Art Housen kirjat
Tietokirjallisuus
Tietokirjat
Tietokirjat
Kaikki
Kirjastoluokka: 56 BIOLOGIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sukupuolivalinta, parinvalinta, sukupuolierot, sukupuoli-identiteetti, perimä, lisääntyminen, perheellistyminen, lisääntymiskäyttäytyminen, evoluutio, elinkierto, väestö
E-kirja, 2021
EPUB
23,00 €

Miten seksuaalivalinta ohjaa ihmisen ja muiden eläinten jokapäiväistä elämää?

Darwinin luonnonvalinta- ja seksuaalivalintateoriat on otettu osaksi ihmistieteitä. Enää ei ajatella, että ihminen syntyisi tyhjänä tauluna vaan että ihmisen toimintaa selittävät pitkälti synnynnäiset, evoluution kehittämät vaistot, tunteet ja käyttäytymispiirteet.

Kaikki palautuu lisääntymiseen. Lisääntymisen vimma ohjaa niin parinvalintaa, perheen perustamista kuin himoakin, mutta se näkyy myös siinä, miten isovanhemmat paapovat lapsenlapsiaan, miten merinorsu-urokset taistelevat kuolemaan asti ja miten Tsingis-kaanin geenit ovat levinneet ympäri Aasiaa. Kiinnostus julkkisten parisuhdejuoruihin, elokuvien sankariparit, autoilla rehentely, valtaisa kosmetiikkateollisuus - kaikkia niitä ajaa lisääntymisen vimma.

Eläintieteilijä ja terveydenhoitaja Pirjo Koskinen on työskennellyt tiedetoimittajana Yleisradiossa parinkymmenen vuoden ajan ja tehnyt lukuisia tiede- ja luonto-ohjelmia niin radioon kuin televisioon.

Eläintieteilijä Petri Nummi on dosentti ja yliopistonlehtori Helsingin yliopistossa. Hän on julkaissut satoja artikkeleita sekä lukuisia yleistajuisia teoksia eläintieteestä, ihmiseläin mukaan lukien.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: