Ihmiskeskeinen hallinnon uudistaminen — Hallintoreformien toteutus monimutkaisessa yhteiskunnassa

Stenvall, Jari; Virtanen, Petri
Nimeke: Ihmiskeskeinen hallinnon uudistaminen — Hallintoreformien toteutus monimutkaisessa yhteiskunnassa
Tekijät: Stenvall, Jari (Kirjoittaja)
Virtanen, Petri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518854763
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 23.8.2021
Hinta: 54,00 € (49,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Tietosanoma
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 260
Tuoteryhmät: Tietosanoman kirjat
Ammatti- ja yrityskirjat
E-kirjat
Kirjastoluokka: 35 HALLINTO
Kovakantinen kirja, 2021

82,00 €

Hallintoa uudistetaan jatkuvasti yhteiskunnan muuttuessa, ja siihen käytetään valtavasti voimavaroja. Uudistamisen kehitystahti on kuitenkin Suomessa hiipunut viimeisten parinkymmenen vuoden aikana, ja nyt tarvitaan uudenlaista, ihmiskeskeistä uudistamista.

Ihmiskeskeinen hallinnon uudistaminen tarkastelee hallintoreformeja ihmisten toimintana. Teos tekee näkyväksi hallinnon systeemisen rakenteen: julkiset instituutiot ja organisaatiot linkittyvät toisiinsa eri tavoin, ja yhteiskunta hallinnon ympärillä on luonteeltaan monimutkainen.

Teoksessa luodaan katsaus Suomen hallintoreformeihin 1980-luvun lopusta nykypäiviin ja tarkastellaan tulevaisuuden onnistumisen edellytyksiä. Tulevien uudistusten tulee kohdistua yhteiskunnan kannalta merkityksellisiin ilmiöihin, ja niiden on tuotettava lisäarvoa palvelujen käyttäjille ja kansalaisille. Ihmiskeskeisten reformien toteuttamisesta voi tulla kansallinen vientituotteemme maailmalle.

Kirja on tarkoitettu hallinnon toimijoille, tutkijoille, opiskelijoille ja kaikille muille, joita hallintoreformit koskettavat.

Jari Stenvall on Tampereen yliopiston hallintotieteen professori ja Petri Virtanen Vaasan yliopiston hallintotieteen professori ja Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön toimitusjohtaja.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: