Ihmiskeskeinen hallinnon uudistaminen — Hallintoreformien toteutus monimutkaisessa yhteiskunnassa

Stenvall, Jari; Virtanen, Petri
Nimeke: Ihmiskeskeinen hallinnon uudistaminen — Hallintoreformien toteutus monimutkaisessa yhteiskunnassa
Tekijät: Stenvall, Jari (Kirjoittaja)
Virtanen, Petri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518854756
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 31.8.2021 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 31.8.2021
Hinta: 82,00 € (74,55 € alv 0 %)


Kustantaja: Tietosanoma
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 260
Tuoteryhmät: Tietosanoman kirjat
Tulossa
Ammatti- ja yrityskirjat
Kirjastoluokka: 35 HALLINTO
E-kirja, 2021
EPUB
49,90 €

Hallintoa uudistetaan jatkuvasti yhteiskunnan muuttuessa, ja siihen käytetään valtavasti voimavaroja. Uudistamisen kehitystahti on kuitenkin Suomessa hiipunut viimeisten parinkymmenen vuoden aikana melkoisesti, ja nyt tarvitaan uudenlaista, ihmiskeskeistä uudistamista.

Ihmiskeskeinen hallinnon uudistaminen tarkastelee hallintoreformeja ihmisten toimintana. Teos tekee näkyväksi hallinnon systeemisen rakenteen: julkiset instituutiot ja organisaatiot linkittyvät toisiinsa eri tavoin, ja yhteiskunta hallinnon ympärillä on luonteeltaan monimutkainen.

Teoksessa luodaan katsaus Suomen hallintoreformeihin 1990-luvun lopusta nykypäiviin ja tarkastellaan tulevaisuuden onnistumisen edellytyksiä. Tulevien uudistusten tulee kohdistua yhteiskunnan kannalta merkityksellisiin ilmiöihin, ja niiden on tuotettava lisäarvoa palvelujen käyttäjille ja kansalaisille. Ihmiskeskeisten reformien toteuttamisesta voi tulla kansallinen viestituotteemme maailmalle.

Kirja on tarkoitettu hallinnon toimijoille, tutkijoille, opiskelijoille ja kaikille muille, joita hallintoreformit koskettavat.

Jari Stenvall on Tampereen yliopiston hallintotieteen professori ja Petri Virtanen Vaasan yliopiston hallintotieteen professori.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: