Grimmin saduista Controliin — Esseitä pelien ja kirjallisuuden rajalta

Hämäläinen, Tuukka; Rautalahti, Heidi
Nimeke: Grimmin saduista Controliin — Esseitä pelien ja kirjallisuuden rajalta
Tekijät: Hämäläinen, Tuukka (Toimittaja)
Rautalahti, Heidi (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789518876444
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 16.5.2022
Hinta: 32,90 € (29,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Jalava
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 249
Tuoteryhmät: Jalavan kirjat
Tietokirjallisuus
Tietokirjat
Kaikki
Kirjastoluokka: 79.81 Pelit
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kirjallisuudentutkimus, pelitutkimus, kirjallisuus, klassikot, sadut, kertomukset, sarjakuvat, kansanperinne, sovitukset, tulkinta, muokkaus, vaikutteet, käyttö, pelit, digitaaliset pelit, seikkailupelit, kauhupelit, roolipelit, pelikulttuuri, populaarikulttuuri
E-kirja, 2022
EPUB
16,00 €

Grimmin saduista Controliin käsittelee digitaalisten pelien ja kirjallisuuden monisyistä suhdetta - klassikoista kulttiteoksiin, Lovecraftista Dark Soulsiin ja Dyyni-kirjoista Dune-peliin.

Kirjat ja pelit asetetaan usein vastakkain: nuoret eivät lue tarpeeksi ja pelaavat liikaa. Tämä keinotekoinen vastakkainasettelu jättää huomaamatta kirjoja ja pelejä yhdistävät tekijät.

Digitaaliset pelit ovat 2020-luvun alussa paljon muutakin kuin kilpailua, suorituksia tai e-urheilua. Pelit ovat kehittyneet monipuolisiksi tarinankerronnan välineiksi, jotka ammentavat runsaasti vaikutteita myös kirjallisuudesta.

Teos valottaa kirjallisuuden ja pelien suhdetta tarkastelemalla pelejä, jotka perustuvat kirjoihin tai kirjasarjoihin. Mitä kirjojen tarinoille, hahmoille, maailmoille ja tyylilajeille tapahtuu, kun ne muovataan uuteen, interaktiiviseen kerronnan muotoon?

Yhdeksänhenkiseen tekijäjoukkoon kuuluu niin kirjailija, toimittaja, tutkija, pelikääntäjä kuin runoilijakin. Moniäänisen esseeteoksen ovat toimittaneet kirjailija Tuukka Hämäläinen ja tutkija Heidi Rautalahti.

Teoksessa mukana:
Tuukka Hämäläinen
Joonatan Itkonen
Heli Koponen
Aleksi Kuutio
Senja Littman
Esa Mäkijärvi
Aura Nurmi
Heidi Rautalahti
Jani Saxell


Suosittelemme myös näitä kirjoja: