Yhteisöllisen kirjoittamisen opas

Isosävi, Johanna; Lindholm, Camilla
Nimeke: Yhteisöllisen kirjoittamisen opas
Tekijät: Isosävi, Johanna (Kirjoittaja)
Lindholm, Camilla (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518849400
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 15.2.2023
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Art House
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 216
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Kaikki
Kirjastoluokka: 88.2 Suomen kieli
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tieteellinen kirjoittaminen, kirjoittaminen, tutkimustyö, tieteellinen julkaisutoiminta, yhteisöllisyys, ryhmätoiminta
E-kirja, 2023
EPUB
23,80 €

On aika purkaa myytti siitä, että akateeminen
kirjoittaminen on yksinäistä puurtamista!

Kirjoittaminen on erottamaton osa akateemista työskentelyä, mutta se jää usein näkymättömiin. Yhteisöllisen kirjoittamisen opas ravistelee mielikuvia yksinään kammiossaan kynäilevästä tutkijasta ja tarkastelee kirjoittamista sen sijaan yhteisöllisenä toimintana.

Keskeistä yhteisöllisyydessä on se, että kirjoittamisen prosesseista ja tavoitteista puhutaan muiden kanssa. Kirja kannustaa suunnittelemaan ja priorisoimaan kirjoittamista sekä kirjoittamaan tekstiä pala palalta, yhteisön tuen avulla. Kirja esittelee erilaisia kirjoitusretriittejä ja -ryhmiä sekä antaa vinkkejä niiden johtamiseen. Omia kokemuksiaan kertovat lukuisat ryhmiin osallistuneet ja niitä vetäneet.

Yhteisöllinen kirjoittaminen lisää hyvinvointia ja akateemisten kirjoittajien tuotteliaisuutta. Kirja onkin oiva opas kaikille yliopistomaailman kirjoittajille, oli työn alla sitten tutkimusartikkeli, väitöskirja tai opinnäytetyö.

JOHANNA ISOSÄVI on ranskan kielen dosentti Helsingin yliopistosta. CAMILLA LINDHOLM on pohjoismaisten kielten professori Tampereen yliopistosta ja pohjoismaisten kielten dosentti Helsingin yliopistosta. Heillä on omakohtaista kokemusta siitä, miten yhteisöllisyys tekee akateemisesta kirjoittamisesta helpompaa - ja hauskempaa.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: