Yhdistys ja säätiö — Oikeudelliset kysymykset, tilinpäätös, verotus ja hallinto

Lydman, Kari; Kemppinen, Seppo; Laaksonen, Lasse; Lahti, Ilkka
Nimeke: Yhdistys ja säätiö — Oikeudelliset kysymykset, tilinpäätös, verotus ja hallinto
Tekijät: Lydman, Kari (Kirjoittaja)
Kemppinen, Seppo (Kirjoittaja)
Laaksonen, Lasse (Kirjoittaja)
Lahti, Ilkka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518854879
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 6.7.2022
Hinta: 136,00 € (123,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Tietosanoma
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 609
Tuoteryhmät: Ammatti- ja yrityskirjat
Kirjastoluokka: 33.3 Siviili- ja kauppaoikeus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: järjestöt, säätiöt, lainsäädäntö, hallinto, verotus, kirjanpito, tilinpäätös, konsernitilinpäätös, tilintarkastus, järjestötoiminta
E-kirja, 2022
EPUB, Uudistettu tai tarkistettu painos
94,00 €

Yhdistysten ja säätiöiden hallinnossa mukana olevan tulee tietää perusasiat yhdistyksen ja säätiön hallinnosta, oikeudellisista kysymyksistä, taloushallinnosta ja verotuksesta. Myös yksittäisiin kysymyksiin tarvitaan vastauksia.

Tässä teoksen tarkistetussa, ajan tasalle saatetussa laitoksessa käydään läpi yhdistyksen ja säätiön moninaisia oikeudellisia kysymyksiä lainsäädännön, oikeuskäytännön ja kirjallisuuden pohjalta. Yhdistyksen ja säätiön hyvä hallinto, niiden asianmukainen toiminta ja vastuukysymykset ovat käsittelyssä mukana.

Laajasti uudistettu kirjanpitolainsäädäntö sekä sen erillinen pien- ja mikroyhdistyksen sekä pien- ja mikrosäätiön tilinpäätösinformaatiota koskeva asetus ja muut helpotukset esitetään käytännönläheisesti. Mukana ovat myös kirjanpitolautakunnan päätökset. Niin ikään tilintarkastukseen ja toiminnantarkastukseen liittyvät kysymykset selostetaan.

Veroasioiden hallitseminen yhdistyksissä ja säätiöissä on erittäin vaativaa. Teos sisältää tarkan ja käytännöllisen selvityksen välittömän ja välillisen verotuksen keskeisistä kysymyksistä. Niihin perehtymällä voi säästyä ikäviltä, kalliilta yllätyksiltä.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: