Vammaispalvelujen lainsäädäntö käytännössä

Lehti, Susanna; Murto, Liisa; Lindström, Amanda; Uuskallio, Assi
Nimeke: Vammaispalvelujen lainsäädäntö käytännössä
Tekijät: Lehti, Susanna (Kirjoittaja)
Murto, Liisa (Kirjoittaja)
Lindström, Amanda (Kirjoittaja)
Uuskallio, Assi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518855302
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Tulossa 5.5.2025
Ilmestymispäivä: 5.5.2025
Hinta: 96,00 € (87,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Tietosanoma
Painos: 2025
Julkaisuvuosi: 2025
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 480
Tuoteryhmät: Tietosanoman kirjat
Tulossa
E-kirjat
Kirjastoluokka: 33.24 Sosiaalioikeus
Kovakantinen kirja, 2025

108,00 €

Miten vuoden 2025 alussa voimaan astuva uusi vammaispalvelulaki vaikuttaa palvelujen järjestämiseen? Entä asiakkaan oikeuksiin tai palvelujen ja tuen muotojen toteuttamiseen? Kenellä on oikeus vammaispalveluihin, ja kenen palvelut järjestetään sosiaalihuoltolain tai muun ensisijaisen lainsäädännön perusteella? Millaista sääntelyä liittyy erityishuoltoon, ja miten tuetaan henkilön osallisuutta ja itsemääräämisoikeutta?

VAMMAISPALVELUJEN LAINSÄÄDÄNTÖ KÄYTÄNNÖSSÄ tarjoaa ajantasaisen kokonaiskuvan hyvinvointialueiden järjestämisvastuulla olevien vammaispalvelujen järjestämistä ja toteuttamista säätelevästä lainsäädännöstä. Käytännön työn kysymykset ja arjen tilanteet monipuolisesti huomioiva teos esittelee erilaisiin palvelutarpeisiin liittyvän päätöksenteon ja tukitoimien järjestämisen. Se perehdyttää havainnollisesti myös muun muassa vammaispalvelua koskevan päätöksen perustelemiseen sekä erityishuollon toteuttamiseen ja rajoitustoimenpiteiden käyttöön liittyviin oikeudellisiin kysymyksiin. Uuden vammaispalvelulain lisäksi teos esittelee myös muun vammaispalveluihin vaikuttavan sääntelyn.

Teoksen kirjoittajat ovat sosiaali- ja terveyspalvelujen juridiikkaan erikoistuneita juristeja, joilla on monipuolinen kokemus vammaispalveluihin liittyvistä kysymyksistä niin palvelujen järjestämisen, lainvalmistelun kuin edunvalvonnan näkökulmista.

VAMMAISPALVELUJEN LAINSÄÄDÄNTÖ KÄYTÄNNÖSSÄ on tarpeellinen käsikirja kaikille vammaispalvelujen parissa hyvinvointialueilla, järjestöissä tai yksityisellä sektorilla työskenteleville. Selkeä teos soveltuu hyvin myös korkeakouluopetuksen ja sosiaali- ja terveysalan oppilaitosten tarpeisiin. Se on hyödyllinen hakuteos myös vammaisille henkilöille ja heidän läheisilleen.

SUSANNA LEHTI toimii asiantuntijana sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämistä ja hankintaa koskevissa asioissa. LIISA MURTO on perehtynyt erityisesti vammaispalveluja ja erityishuoltoa koskeviin kysymyksiin sekä perus- ja ihmisoikeussääntelyyn. AMANDA LINDSTRÖM toimii asiantuntijana sote-juridiikkaa ja julkishallintoa koskevissa asioissa. Hän on erikoistunut myös asiakastietojen käsittelyä koskevaan sääntelyyn. ASSI UUSKALLIO on sote-alan juristi, joka on erikoistunut perus- ja ihmisoikeusjuridiikkaan. Hän toimii asiantuntijana sosiaalihuollon erityispalveluita kuten vammaispalveluita ja lastensuojelua koskevissa asioissa.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: