Tunnistusetsintäkoirat — Koiran kouluttaminen ihmisen ominaishajun tunnistamiseen ja etsintään

Hormila, Ilkka; Romppainen, Päivi
Nimeke: Tunnistusetsintäkoirat — Koiran kouluttaminen ihmisen ominaishajun tunnistamiseen ja etsintään
Tekijät: Hormila, Ilkka (Kirjoittaja)
Romppainen, Päivi (Kirjoittaja)
Romppainen, Tapani (Valokuvaaja)
Tuotetunnus: 9789524140126
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 15.4.2025. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 15.4.2025
Hinta: 47,00 € (42,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Art House
Painos: 2025
Julkaisuvuosi: 2025
Kieli: suomi
Sivumäärä: 352
Tuoteryhmät: Tulossa
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 67.451 Koirat
Tunnistusetsintään koulutettu koira osaa erottaa ihmisen ominaishajun muista hajuista ja etsiä kadonnutta henkilöä sen perusteella. Hyvin koulutettu koira voi onnistua löytämään kadonneen jopa silloin, kun katoamisesta on kulunut aikaa ja katoamisalue on muiden ihmisten tallaama.

TUNNISTUSETSINTÄKOIRAT-teoksen uudistettu laitos opastaa tunnistusetsintäkoiran koulutukseen perusteellisesti ja havainnollisesti. Mukana on asiaa selkeyttäviä valokuvia ja konkreettisia harjoituksia koiran opettamiseksi. Teos kertoo, millainen koira soveltuu tunnistusetsintään ja mitä koiran kouluttamisessa on huomioitava. Se johdattaa myös hajutunnistukseen, kohdehajuisten esineiden etsimiseen ja ihmisen yksilöllisen jäljen tunnistamiseen niin maastossa kuin taajamassa.

TUNNISTUSETSINTÄKOIRAT perustuu tuoreimpiin tutkimuksiin sekä tunnistusetsinnän ammattilaisten ja harrastajien kokemuksiin. Kirja sopii erinomaisesti tunnistuskoiratoiminnasta kiinnostuneille sekä eläintenkouluttajien ja virkakoiranohjaajien perusoppikirjaksi. Teoksen harjoitukset soveltuvat kaikille koirakoille koiran rodusta tai taitotavoitteesta riippumatta.

ILKKA HORMILA toimi yli 40-vuotisen poliisiuransa aikana partiokoiranohjaajana ja Poliisikoiralaitoksen opettajana. Nykyään hän kiertää opettamassa tunnistusetsintää eri puolilla maailmaa. PÄIVI ROMPPAINEN on eläintenkouluttaja, Poliisikoira-lehden päätoimittaja, freelance-toimittaja sekä kirjailija. Tunnistusetsintää Romppainen on harrastanut ja opettanut vuodesta 2010 lähtien.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: