Treenarista olympiavoittajaksi — Suomalaisen jääkiekkovalmennuksen menestystarina

Kuusela, Antti; Pummi-Kuusela, Riitta-Ilona
Nimeke: Treenarista olympiavoittajaksi — Suomalaisen jääkiekkovalmennuksen menestystarina
Tekijät: Kuusela, Antti (Kirjoittaja)
Pummi-Kuusela, Riitta-Ilona (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518849462
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 30.11.2023
Hinta: 19,20 € (17,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Art House
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 300
Tuoteryhmät: Art Housen kirjat
Tietokirjallisuus
Tietokirjat
E-kirjat
Kaikki
Kirjastoluokka: 79.37 Jääkiekko. Jääpallo
Kovakantinen kirja, 2023

32,00 €

Suomalaiset jääkiekkovalmentajat ovat luultavasti maailman parhaita. Heidän johdollaan maamme on saavuttanut historialliset voitot sekä itä- että länsinaapurista. Näillä voitoilla on ollut pienen kansan itsetunnolle suuri symbolinen arvo. Jääkiekon maailmanmestaruus vuonna 1995 nosti presidentti Martti Ahtisaaren mukaan Suomen lamasta. ”Leijona kesytti karhun”, tunteili puolestaan presidentti Sauli Niinistö vuoden 2022 olympiakullan myötä. Toteamukset kertovat jääkiekon kollektiivisesta merkityksestä.

Treenarista olympiavoittajaksi - Suomalaisen jääkiekkovalmennuksen menestystarina pohtii valmentajien roolia Suomen kasvamisessa jääkiekkomaailman heittopussista kestomenestyjäksi ja olympiavoittajaksi. Ääneen pääsevät monet Suomi-jääkiekon legendat Pentti Matikaisesta Jukka Jaloseen. Millaisia muutoksia valmentajan ja urheilijan rooleissa on tapahtunut ja miltä näyttää suomalaisen jääkiekkovalmennuksen tulevaisuus?

FM Riitta-Ilona Pummi-Kuusela on Suomen historian alan väitöskirjatutkija ja entinen kilpaurheilija taekwondossa. FT Antti Kuusela on filosofian lehtori. Hän tutki väitöskirjassaan mielen filosofiaa ja on viime vuodet keskittynyt urheilufilosofiseen tutkimukseen.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: