Suuri marsalkka

Haavikko, Paavo; Anhava, Martti
Nimeke: Suuri marsalkka
Tekijät: Haavikko, Paavo (Kirjoittaja)
Anhava, Martti (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789518848953
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 31.3.2022
Hinta: 21,70 € (19,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Art House
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 295
Tuoteryhmät: Art Housen kirjat
Kaunokirjallisuus
E-kirjat
Kaikki
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Genre: historia
Kovakantinen kirja, 2022

31,00 €

Paavo Haavikon ennen julkaisematon Mannerheim-kirja.

Carl Gustaf Emil Mannerheim tarjosi kirjailija Paavo Haavikolle pysyvän innoituksen lähteen. Haavikko ei yrittänyt kirjoittaa Mannerheimista romaania vaan näki marsalkan pikemminkin draaman hahmona. Mannerheimilla on keskeinen rooli Haavikon myöhäistuotantoon kuuluvissa näytelmissä Airo ja Brita ja Hitlerin sateenvarjo.

Vuodesta 1984 alkaen aina viimeisiin vuosiinsa saakka Haavikko suunnitteli Mannerheimista elokuvaa tai televisiosarjaa. Suunnitteluun osallistuivat Jörn Donner, Anssi Mänttäri sekä Reima Kekäläinen TV 2:n edustajana. Hankkeet kuitenkin kaatuivat kerran toisensa jälkeen rahoitusvaikeuksiin.

Suuri marsalkka on näistä kuvauksista laajin, kuusiosaisen televisiosarjan käsikirjoitus, joka valmistui vuonna 1991 ja on säilynyt kokonaisuudessaan. Mannerheimin uran vaiheet, haasteet ja ratkaisut tulevat kuvatuiksi tiiviinä vuoropuheluina, kirjesitaatteina tai taannehtivia muistikuvia tilittävinä monologeina. Niistä syntyy vaikuttava mosaiikki, yhtä aikaa kirkas ja arvoituksellinen.

Paavo Haavikko (1931-2008) oli kotimaisen kirjallisuuden merkittävimpiä modernisteja.

Teoksen on toimittanut kirjailija, suomentaja ja toimittaja Martti Anhava. Hänen kirjoittamansa Paavo Haavikon elämäkerta Niin katosi voitto maailmasta ilmestyi syyskuussa 2021.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: