Sosiaalityö koulussa — Avaimia hyvinvointiin

Wallin, Aila
Nimeke: Sosiaalityö koulussa — Avaimia hyvinvointiin
Tekijät: Wallin, Aila (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518854350
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 24.5.2017
Hinta: 26,00 € (23,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Tietosanoma
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 180
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 38.5 Koululaitos
Haasteet koulumaailmassa lisääntyvät ja monimutkaistuvat. Erityinen, varhainen ja kohdennettu tuki vaatii entistä enemmän sekä osaamista että osaajia, ja perherakenteiden murroksessa lapset ja nuoret tarvitsevat yhä enemmän läsnä olevia sekä ammattitaitoista tukea ja ohjausta antavia aikuisia. Kouluissa tehtävä sosiaalityö on toimiva vastaus näihin haasteisiin.

Sosiaalityö koulussa on ensimmäinen kouluissa tehtävästä sosiaalityöstä kirjoitettu, alan sisäisistä kokemuksista ammentava suomenkielinen esitys. Teoksessa käsitellään koulusosiaalityöntekijöiden eli koulukuraattorien työn taustaa ja nykytilannetta sekä työn perustehtävää ja tarkastellaan työn tulevaisuudennäkymiä. Keskeisessä osassa ovat matalan kynnyksen auttamisen periaate ja moniammatillinen asiantuntemus, jotka hyödyttävät oppilaitosyhteisön lisäksi koteja. Näkökulmassa painottuu koulusosiaalityön merkitys mahdollisuutena ja voimavarana sekä lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäjänä.

Teos pyrkii tarjoamaan uusia ajatuksia, rohkaisua ja työvälineitä sekä koulusosiaalityön tekijöille että kouluhyvinvoinnin suunnittelusta ja järjestämisestä vastaaville, ja se soveltuu hyvin myös sosiaalialan opiskelijoille.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: