Rikosvastuun yleiset edellytykset

Melander, Sakari
Nimeke: Rikosvastuun yleiset edellytykset
Tekijät: Melander, Sakari (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518853698
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 72,50 € (65,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Tietosanoma
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 340
Tuoteryhmät: Tietosanoman kirjat
Tietokirjallisuus
Ammatti- ja yrityskirjat
Kirjastoluokka: 33.5 Rikosoikeus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: rikosoikeudellinen vastuu, rikosoikeus, laintulkinta, oikeuskäytäntö, syyllisyys, syyntakeisuus, vastuuvapaus, rikokset, osallisuus, rikoksen yritys, rikoksen valmistelu
E-kirja, 2016
EPUB
48,00 €

Rikosvastuun yleiset edellytykset on kattava esitys rikosvastuun peruskysymyksistä. Teos johdattaa lukijansa rikosoikeuden perusteisiin: jokaisessa rikosasiassa on hahmotettava, mitkä ovat rikosvastuun yleiset edellytykset. Kirjassa käsiteltyjä aiheita ovat muun muassa laillisuusperiaate, tahallisuus ja tuottamus sekä muut rikosvastuun keskeiset periaatteet ja käsitteet, kuten.

-rikosoikeuden oikeuslähde- ja laintulkintaoppi
-syyllisyysperiaate
-syyntakeisuus
-vastuuvapausperusteet
-yritys- ja osallisuusoppi

Teoksessa käsitellään perusteellisesti paitsi kotimaista oikeuskäytäntöä myös Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ja EU-tuomioistuimen oikeuskäytäntöä. Näin kirja asettaa rikosvastuun käsittelyn kotimaisessa oikeuskirjallisuudessa ensimmäistä kertaa eurooppalaiseen kontekstiin. Lisäksi rikosvastuun yleisiä edellytyksiä tarkastellaan kansainvälisen rikosoikeuden näkökulmasta.

Kirja on tarpeellinen työkalu tuomareille, syyttäjille ja muille rikosoikeuden kanssa työskenteleville. Se soveltuu myös oppikirjaksi.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: