Pakolaiskriisi — Matkani Euroopan ulkorajoille

Bodström, Erna
Nimeke: Pakolaiskriisi — Matkani Euroopan ulkorajoille
Tekijät: Bodström, Erna (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518849493
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 29.9.2023
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Art House
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 367
Tuoteryhmät: Art Housen kirjat
Tietokirjallisuus
Tietokirjat
Kaikki
Kirjastoluokka: 32.21 Siirtolaiset. Pakolaiset
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: pakolaisuus, kriisit, turvapaikanhakijat, asenteet, maahanmuutto, siirtolaisuus, ihmisoikeudet, turvapaikkapolitiikka, pakolaispolitiikka, vapaaehtoistyö, kokemukset, pakolaisleirit, vastaanottokeskukset
E-kirja, 2023
EPUB
22,40 €

Pakolaiskriisi - matkani Euroopan ulkorajoille kertoo Euroopan ja Suomen turvapaikkapolitiikan murroksesta - ja miten sen mukana kulkeminen muutti siirtolaisuuden tutkija Erna Bodströmin käsityksiä Euroopasta, Suomesta ja omasta itsestään.

Kirja kuvaa monimutkaista turvapaikkajärjestelmää selkeästi ja asettaen tiedon kontekstiinsa. Samalla se on omakohtainen kertomus matkasta Lesboksen rannoille, Idomenin pakolaisleriin ja Helsingin rautatientorille. Teos muistuttaa, ettei ”pakolaiskriisi” oikeastaan ollut pakolaiskriisi - vaan jatkumo monitahoisia ja lukuisia elämiä muuttavia poliittisia valintoja.

Erna Bodström (VTT) on siirtolaisuuden tutkija, turvapaikka-asioiden asiantuntija ja ihmisoikeusaktivisti. Hän toimi vapaaehtoisena ja aktivistina Kreikassa keväällä 2016 sekä Helsingissä keväällä 2017. Hänen väitöskirjansa vuodelta 2020 käsittelee kotoutumisen diskursseja.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: