Osaava tietosuojavastaava — Tietosuojatyön haasteet ja ratkaisut

Andreasson, Ari; Ylipartanen, Arto
Nimeke: Osaava tietosuojavastaava — Tietosuojatyön haasteet ja ratkaisut
Tekijät: Andreasson, Ari (Kirjoittaja)
Ylipartanen, Arto (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518855272
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 15.3.2025. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 15.3.2025
Hinta: 89,00 € (80,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Tietosanoma
Painos: 3. painos, 2025
Julkaisuvuosi: 2025
Kieli: suomi
Sivumäärä: 450
Tuoteryhmät: Tietosanoman kirjat
Tulossa
Tietokirjallisuus
Tietokirjat
Ammatti- ja yrityskirjat
Kirjastoluokka: 33.2 Julkis- ja hallinto-oikeus
E-kirja, 2025
EPUB
64,90 €

Monipuolinen opas tietosuojatyöskentelyyn

Tietosuoja on jokaisen organisaation asia alasta riippumatta. Osaava tietosuojavastaava − Tietosuojatyön haasteet ja ratkaisut on teos, joka jokaisen tietosuojan kanssa tekemisissä olevan tulee ottaa haltuunsa. Se kuvaa kattavasti, mihin tietosuojalla pyritään ja millaista tietosuojatyö on käytännössä. Teos käsittelee tietosuojatyötä erilaisista näkökulmista: se kattaa niin lainsäädännön kuin alan erityiskysymyksetkin, esimerkiksi lasten kanssa työskentelyn.

Muuttuvat toimintaympäristöt vaativat erityistä valppautta tietosuoja-asioissa. Osaava tietosuojavastaava − Tietosuojatyön haasteet ja ratkaisut on ehdottoman tärkeä opas paitsi nimetyille tietosuojavastaaville ja johtohenkilökunnalle myös kaikille niille, jotka käsittelevät työssään asiakas- tai henkilötietoja: lääkäreille, juristeille, opettajille, yrittäjille... Työnantajille se kertoo, millaisia velvollisuuksia heillä on työntekijöiden tietoja käsitellessään.

Ari Andreasson työskentelee Tampereen kaupungin tietosuojavastaavana. Arto Ylipartanen toimii lakimiehenä vanhuus-, perhe- ja perintöoikeuteen erikoistuneessa lakitoimistossaan. Hän on työskennellyt tietosuojavaltuutetun toimistossa lähes 30 vuoden ajan. Andreasson ja Ylipartanen ovat kouluttaneet tietosuojavastaavia useita vuosia. Tämä kirja on kauttaaltaan päivitetty ja uudistettu versio heidän vuonna 2022 ilmestyneestä Osaava tietosuojavastaava ja EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) -teoksestaan.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: