Ohjaajan käsikirja — Elämää teatteritaiteen palveluksessa

Leppäkoski, Raila
Nimeke: Ohjaajan käsikirja — Elämää teatteritaiteen palveluksessa
Tekijät: Leppäkoski, Raila (Kirjoittaja)
Hällström, Anna af (Kuvittaja)
Tuotetunnus: 9789518849264
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 3.5.2023
Hinta: 42,00 € (38,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Art House
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 183
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Oppikirjat ja sanakirjat
Kaikki
Kirjastoluokka: K77.1 Teatteritaide
Koulutusaste: Korkeakoulu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ohjaajat (taiteet ja media), teatteriohjaajat, teatteriohjaus, ohjaus (taiteet ja media), luovuus, esitykset, estetiikka, aiheet, tulkinta, näytelmät, taiteellinen työ, työprosessit, työryhmät, taidekäsitykset, teatteritaide
E-kirja, 2023
EPUB
29,40 €

Voiko teatteriesitysten ohjaamista opetella?

Yleinen harhaluulo taidetta tehdessä on se, ettei taidetta voisi opettaa. On aika murtaa tämä myytti.

Ohjaajan käsikirja - elämää teatteritaiteen palveluksessa on omaelämäkerrallinen tietokirja teatteriesitysten ohjaamisesta. Raila Leppäkoski on opettanut Teatterikorkeakoulussa ohjaajan työtä käsitteleviä opintokokonaisuuksia vuosina 1989-2014. Kirja hyödyntää näiden opintojaksojen sisältöjä ja kuvaa teatteriesityksen valmistumista ideoinnista ensi-iltaan saakka.

Kirja lisää ymmärrystä teatterityöstä, ryhmässä toimimisesta ja luovuuden lähteistä. Lisäksi se sisältää herkullisia anekdootteja suomalaisen teatterielämän keskeltä. Teos toimii käsikirjana ohjaajan työn saloihin niin alan opiskelijoille, ammattilaisille, harrastajille kuin teatteriesitysten katsojillekin.

RAILA LEPPÄKOSKI (s. 1950) on suomalainen teatteriohjaaja. Hän toimi Teatterikorkeakoulun ohjaajantyön professorina vuosina 1989-1995 sekä näyttelijäntyön professorina vuosina 1997-2002. Leppäkoski on toiminut ohjaajana muun muassa Ryhmäteatterissa, Q-teatterissa ja Helsingin Kaupunginteatterissa. Hän on myös kirjoittanut ja suomentanut näytelmiä.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: