Muistelmat vuosilta 1931-1995 — vuosien aurinkoiset varjot

Haavikko, Paavo
Nimeke: Muistelmat vuosilta 1931-1995 — vuosien aurinkoiset varjot
Tekijät: Haavikko, Paavo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518845129
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,50 € (33,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Art House
Sarja: Prospero
Painos: 2013
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 541
Tuoteryhmät: Art Housen kirjat
Tietokirjallisuus
Tietokirjat
Kaikki
Kirjastoluokka: 86.2 Suomen ja suomalais-ugrilaisten kielten kirjallisuuden historia ja tutkimus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: muistelmat, henkilöhistoria, kirjailijat, kustannustoiminta, historia
E-kirja, 2024
EPUB
23,50 €

Paavo Haavikon omaelämäkertateokset Vuosien aurinkoiset varjot ja Prospero kuvaavat runoilijan, kirjailijan ja kustantajan elämää läpi vuosikymmenten. Haavikko nousee maan keskeisten vaikuttajien ja ajattelijoiden joukkoon: hänestä tulee paitsi yksi tärkeimmistä modernisteista myös politiikan ja talouden kysymysten tunnettu käsittelijä.

Vuosien aurinkoiset varjot piirtää kuvan Haavikon isovanhempien perheistä ja näiden yrittäjäelämästä, Haavikon lapsuudesta ja kouluttautumisesta kirjailijaksi. Esikoisteos Tiet etäisyyksiin ilmestyy vuonna 1951, ja kirjailija Marja-Liisa Vartion kanssa syntyy kaksi lasta.

Prospero jatkaa elämäntarinaa tilanteesta, jossa maassa tapahtuu poliittinen murros ja Otavassa alkaa suuri kriisi. Haavikosta tulee vanhan kustannustalon saneeraaja. Runoissa ja aforismeissa hän ottaa kantaa vasemmistoajan vaatimuksiin. Keskeisiksi kirjallisiksi hankkeiksi tuona aikana tulevat muun muassa Kansakunnan linja -teos (1977), Ratsumiesoopperan libretto ja Rauta-aika-televisiosarjan käsikirjoitus.

Haavikon poika, kustantaja Heikki Haavikko on kirjoittanut kirjaan jälkisanat, joissa hän kuvaa Paavo Haavikon viimeisten vuosien vaiheita ja tuotantoa.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: