Miten tehdään hyvä laki?

Keinänen, Anssi; Pajuoja, Jussi
Nimeke: Miten tehdään hyvä laki?
Tekijät: Keinänen, Anssi (Kirjoittaja)
Pajuoja, Jussi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518854916
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 15.2.2022 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 15.2.2022
Hinta: 116,00 € (105,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Tietosanoma
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 250
Tuoteryhmät: Tulossa
Ammatti- ja yrityskirjat
Kirjastoluokka: 33 OIKEUSTIEDE
E-kirja , 2022
EPUB
69,00 €

Tässä kirjassa arvioidaan lainvalmistelun nykytilaa, kehittämismahdollisuuksia ja tulevaisuudennäkymiä ja pohditaan, miten tehdään hyvä laki.

Hyvän lain valmistelussa on hyödynnettävä tieteellistä tutkimusta. Vaikka tiede ei voikaan täysin korvata poliittista tavoitteenasettelua ja päätöksentekoa, lakia valmisteltaessa on oltava selvää, mistä asioista on tieteellistä näyttöä ja mistä mahdollisista vaikutuksista tiede ei voi varmuudella sanoa mitään.

Lainvalmistelun tulisikin olla rationaalista toimintaa, jossa yhteiskunnallinen ongelma arvioidaan tieteen keinoin ja sen aiheuttavat tekijät tunnistetaan. Tämän jälkeen analysoidaan keinot ongelman ratkaisemiseksi ja selvitetään eri ratkaisuvaihtoehtojen hyödyt ja haitat.

Kirjoittajien mukaan tieteellisen tutkimuksen avulla voitaisiin nykyistä paremmin jäsentää suomalaisen yhteiskunnan syviä ongelmia ja löytää niihin uusia lainsäädännöllisiä ratkaisuja.

KTT, HTT Anssi Keinänen toimii lainsäädäntötutkimuksen professorina Itä-Suomen yliopistossa. OTT Jussi Pajuoja on työskennellyt lainvalmistelijana ja eduskunnan apulaisoikeusasiamiehenä.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: