Maailmojen moninaisuudesta

Fontenelle
Nimeke: Maailmojen moninaisuudesta
Alkuteos: Entretiens sur la pluralité des mondes
Tekijät: Fontenelle (Kirjoittaja)
Pekonen, Osmo (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789518848847
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 15.10.2021
Hinta: 19,00 € (17,27 € alv 0 %)

Alkuteos: Entretiens sur la pluralité des mondes
Kustantaja: Art House
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 180
Tuoteryhmät: E-kirjat
Art Housen kirjat
Kaunokirjallisuus
Kaikki
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Genre: historia, scifi
Kovakantinen kirja, 2021

29,90 €

Eroottinen ja astronominen uteliaisuus kietoutuvat yhteen, kun oppinut tiedemies käy selostamaan tähtitieteen salaisuuksia viehättävälle markiisittarelle ranskalaisen linnan puistossa.

Kuutena iltana kuutamokävelyllä käydyn dialogin aikana markiisittaresta kehittyy oikea tiedenainen, joka rohkaistuu väittämään tiedemiehelle myös vastaan ja kehittelee omaa maailmanselitystään.

Fontenellen avaruusaiheinen fantasia on maailmankirjallisuuden klassikko ja eurooppalaisen naissivistyksen merkkipaalu. Se on inspiroinut monia varhaisia scifi-kirjailijoita ja on itsekin ansainnut paikkansa scifin historiassa.

Bernard Le Bovier de Fontenelle (1657-1757) oli Ranskan kuninkaallisen tiedeakatemian alituinen sihteeri ja myös kaunokirjallisen Ranskan Akatemian jäsen. Tähtitiedettä popularisoivalla teoksellaan Maailmojen moninaisuudesta hän teki kopernikaanisesta maailmankuvasta osan eurooppalaista yleissivistystä.

Teoksen suomentaja, tieteenhistorian dosentti Osmo Pekonen on väitellyt tohtoriksi sekä matematiikasta että 1700-luvun tieteenhistoriasta. Hän on saanut Ranskan Instituutin Chaix d'Est-Ange -palkinnon ja on neljän ranskalaisen tiedeakatemian kirjeenvaihtajajäsen.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: