Likainen tusina — Novelleja

Haanpää, Päivi; Riikonen, Marika
Nimeke: Likainen tusina — Novelleja
Tekijät: Haanpää, Päivi (Toimittaja)
Riikonen, Marika (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789518848380
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Art House
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 198
Tuoteryhmät: Art Housen kirjat
Lasten- ja nuortenkirjat
Kaunokirjat
Kaikki
Kirjastoluokka: K88.2 Suomen kieli
Koulutusaste: Ammatillinen koulutus
Genre: novellit
E-kirja, 2021
EPUB
23,00 €

Likainen tusina tarjoilee kirjon räyhäköitä novelleja, jotka on suunnattu erityisesti nuorille. Kokoelmassa suomalaiset kirjailijat kirjoittavat kukin omalla tyylillään: mukana on esimerkiksi kuuma satuseikkailu, historiaa, spefiä ja dekkaria, ja seikkaileepa eräässä novellissa myös Seppo Räty.

Kahtatoista novellia kietoo väljästi yhteen likaisuus: se voi tarkoittaa mitä vain likaisesta tunteesta fyysiseen likaan tai rohkeaan aihevalintaan.

Kirja on koostettu toisen asteen opiskelijoita ajatellen, ja novellit sopivatkin erinomaisesti opetukseen. Niiden avulla voi tarkastella kaunokirjallisuuden keinoja ja rakenteita (mukana on muun muassa säenovelli ja fragmentaarinen novelli) sekä esimerkiksi kirjoittamismetodeja. Valikoimassa on huomioitu eritasoiset lukijat; joukossa on esimerkiksi selkokielinen western-novelli.

Likaisessa tusinassa ovat mukana Tapani Bagge, Anu Holopainen, Vilja-Tuulia Huotarinen, Emmi Itäranta, Siri Kolu, Kirsti Kuronen, Sirpa Kähkönen, Matti Laine, Reidar Palmgren, Jukka-Pekka Palviainen, Terhi Rannela ja Salla Simukka.

Päivi Haanpää on tamperelainen kirjailija ja sanataiteen sekatyöläinen. Marika Riikonen on tamperelainen toimittaja ja kirjailija. Heidän aiemmin toimittamansa novellikokoelma Tusina on Lukuklaani-hankkeen ansiosta laajasti käytössä yläkouluissa.

Lataa ilmainen opetukseen tarkoitettu oheismateriaali kohdasta ”lukunäyte”.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: