Kontradiktorisuus syytetyn oikeutena

Tapanila, Antti
Nimeke: Kontradiktorisuus syytetyn oikeutena
Tekijät: Tapanila, Antti (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518854527
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 15.1.2019
Hinta: 55,00 € (50,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Tietosanoma
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 300
Tuoteryhmät: Tietosanoman kirjat
E-kirjat
Kirjastoluokka: 33.6 Prosessioikeus. Oikeushallinto
Kovakantinen kirja, 2019

106,00 €

Kontradiktorisessa oikeudenkäynnissä syytetyllä on oikeus tulla kuulluksi ja saada tieto asiaan vaikuttavasta oikeudenkäyntiaineistosta. Kontradiktorisuus eli kuulemisperiaate onkin keskeinen syytetyn oikeussuojan tae rikosprosessissa. Se on voimassa koko prosessin ajan - esitutkinnan alusta lainvoimaisen tuomion antamiseen.

Kontradiktorisuus syytetyn oikeutena tarkastelee lainsäädännön ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen asettamia vaatimuksia kontradiktorisuudelle ja selvittää, miten näitä on Suomessa tulkittu. Lainsäädännön uudistukset on huomioitu vuoden 2019 alkuun asti.

Kirja on ajankohtaisuutensa ja käytännönläheisen lähestymistapansa ansiosta hyödyllistä luettavaa kaikille rikosprosessin parissa työskenteleville, kuten asianajajille, poliiseille, syyttäjille ja tuomareille.

OTT, dosentti Antti Tapanila on käräjätuomari, joka on työskennellyt eri tuomioistuissa sekä kihlakunnansyyttäjänä. Hän on kirjoittanut laajasti rikosprosessiin, todistusoikeuteen ja prosessuaalisiin ihmisoikeuksiin liittyvistä teemoista.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: