Kohti eettistä urheilua — Käytännön opas

Rauste, Olli
Nimeke: Kohti eettistä urheilua — Käytännön opas
Tekijät: Rauste, Olli (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518855074
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 22.3.2023
Hinta: 92,00 € (83,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Tietosanoma
Painos: 1. painos, 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 451
Tuoteryhmät: Uutuudet
Kirjastoluokka: 79.1 Liikunta. Urheilu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: valmennus, urheilu, etiikka, rikkomukset, liikunta, seksuaalinen häirintä, epäasiallinen kohtelu, kurinpitomenettely, urheiluoikeus
Avainsanat: urheilu, urheiluoikeus, liikunta
E-kirja, 2023
EPUB
55,20 €

Missä menee kielletyn ja sallitun raja urheiluvalmennuksessa?

Metoo-liike on nostanut pintaan erilaiset eettiset rikkomukset myös urheilun piirissä. Tiedotusvälineet ovat kertoneet ”hirviövalmentajista”, jotka ovat kohdelleet lapsia ja nuoria väärin. Kurinpitokäsittelyjen lopputulos on kuitenkin useimmiten ollut se, että valmentaja on todettu syyttömäksi.

Kohti eettistä urheilua - käytännön opas antaa selkokielisiä vastauksia urheilun eettisiin rikkomuksiin liittyviin kysymyksiin tosielämän esimerkkien muodossa. Onko sallittua ryhmitellä joukkueen jäseniä asteikolla Tokmanni, Stockmann, Louis Vuitton? Saako kesken harjoituksen juttelemaan jääviä lapsia kutsua ”ompeluseuran tytöiksi”? Onko lasta oikeus moittia ryhmän muiden jäsenten kuullen?

Kirjassa kuvataan urheilun eettisiä rikkomuksia koskevan tutkinta- ja kurinpitomenettelyn kulku sekä käydään läpi urheilun kurinpitoelimissä tähän mennessä ratkaistujen tapausten kautta. Missä kulkee kielletyn ja sallitun käyttäytymisen raja urheiluvalmennuksessa?


Suosittelemme myös näitä kirjoja: