Julkisten hankintojen ilmoittaminen — Käsikirja ilmoitusmenettelystä

Lähde, Johanna; Puolusmäki, Niina
Nimeke: Julkisten hankintojen ilmoittaminen — Käsikirja ilmoitusmenettelystä
Tekijät: Lähde, Johanna (Kirjoittaja)
Puolusmäki, Niina (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518854022
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 96,00 € (87,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Tietosanoma
Painos: 2. painos, 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 390
Tuoteryhmät: Tietosanoman kirjat
Tietokirjallisuus
Ammatti- ja yrityskirjat
Kirjastoluokka: 36.5 Julkinen talous. Finanssioppi
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: julkiset hankinnat, julkinen sektori, hankinta, ilmoitukset (tiedonannot), ilmoitusvelvollisuus, laki julkisista hankinnoista
Julkisella sektorilla on lakisääteinen velvollisuus ilmoittaa hankintansa HILMA-ilmoitusjärjestelmässä. Syksyllä 2016 voimaan tuleva hankintalainsäädännön kokonaisuudistus vaikuttaa myös ilmoitusmenettelyyn.

Uudistuksen myötä EU-hankinnoissa otetaan käyttöön kokonaan uusia ilmoitus-lomakkeita. Kansallisissa hankinnoissa menettelysäännökset kevenevät huomattavasti ja hankintayksikön harkintavalta menettelytavoissa kasvaa.

Uudistetussa Julkisten hankintojen ilmoittaminen -käsikirjassa opastetaan hankintayksiköitä tekemään hankinta ilmoitukset sekä teknisesti että juridisesti oikein. Kirjassa käydään läpi lakiuudistuksen myötä uudistuvat hankintailmoitukset, oikean hankintailmoituksen valinta, CPV-hankintanimikkeistö ja ilmoittamiseen liittyvää oikeuskäytäntöä. Hankintailmoituslomakkeiden täyttäminen kuvataan käytännönläheisesti HILMA- järjestelmän ilmoitus lomakkeisiin pohjautuvien havainnekuvien avulla.

Kirja soveltuu valtion ja kuntien viranomaisille ja muille hankintayksiköille sekä julkiselle hallinnolle tuotteitaan tai palveluitaan tarjoaville yrityksille.

Kirjoittajat ovat kokeneita hankintalainsäädännön ammattilaisia. He ovat osallistuneet muun muassa HILMAilmoitusjärjestelmän rakentamiseen, käyttöönottoon ja myöhempään kehittämiseen.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: