Jean Seberg — Erään filmitähden nousu ja tuho

Timonen, Lauri
Nimeke: Jean Seberg — Erään filmitähden nousu ja tuho
Tekijät: Timonen, Lauri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518847031
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 8.10.2018
Hinta: 19,50 € (17,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Art House
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 240
Tuoteryhmät: Art Housen kirjat
E-kirjat
Kaikki
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Kovakantinen kirja, 2018

32,50 €

Elokuvamaailman näennäinen viattomuus koki kolauksen syyskuussa 1979, kun Pariisin syrjäkadulle pysäköidystä Renaultista löydettiin mädäntynyt ruumis. Kyseessä oli näyttelijätär Jean Seberg, jonka kohtalo - murha vai itsemurha? - on edelleen mysteeri.

Seberg (1938-1979) vaihtoi Iowan maissipellot modernin Euroopan glamouriin ja dekadenssiin. Hän oli Ranskan uuden aallon, muodin ja sukupolvensa idealismin ikoni ja samalla yksi sen traagisimmista uhreista.
Pariisin juhlituimman amerikkalaistytön nopeasti laskuun kääntyneen uran myöhempiä vaiheita varjostivat FBI:n vainokampanjat ja median salaliitot, tökeröt aviomiehet, kohua herättäneet seksisuhteet Mustiin panttereihin, päihteet ja mielenterveyden horjuminen.

Nykyajan tyyli-ikoninakin tunnetun Sebergin lyhyeksi jäänyt elämä muodostuu eräänlaiseksi kuolemantanssiksi ja aavekertomukseksi.

Lauri Timonen on elokuviin keskittynyt tietokirjailija, ohjaaja ja Filmihullu-lehden päätoimittaja. Hän työskentelee myös Sodankylän elokuvajuhlien festivaalikatalogin päätoimittajana ja kuuluu elokuvakerho Arkadinin perustajajäseniin.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: