Itsekriminointisuoja

Tapanila, Antti
Nimeke: Itsekriminointisuoja
Tekijät: Tapanila, Antti (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518854619
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 11.10.2019
Hinta: 55,00 € (50,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Tietosanoma
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 33.6 Prosessioikeus. Oikeushallinto
Kovakantinen kirja, 2019

104,00 €

Itsekriminointisuoja - eli oikeus vaieta ja olla todistamatta itseään vastaan - on eräs vaikeimmin lähestyttävistä prosessiperiaatteista, eikä sitä ole aikaisemmin tarkasteltu kattavasti kirjallisuudessa.
Tämä kirja vastaa esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin: Milloin ja miksi itsekriminointisuoja on kehittynyt syytetyn oikeudeksi? Mistä alkaen asianosainen voi vedota itsekriminointisuojaan rikosprosessin ulkopuolisissa menettelyissä, kuten konkurssissa, ulosotossa ja verotuksessa? Saako itsekriminointisuojaan vetoava valehdella? Miten epäillyn itsekriminointisuojaa ja oikeutta avustajaan esitutkinnassa on tulkittu Suomessa?
Kirja on ajankohtaisuutensa ja käytännöllisen lähestymistapansa ansiosta hyödyllistä luettavaa kaikille lakimiehille, jotka joutuvat työssään tekemisiin rikosprosessin tai täytäntöönpanomenettelyjen kanssa. Kirjassa on mukana runsaasti oikeuskäytäntöä.

OTT, dosentti Antti Tapanila on rikosasioita käsittelevä käräjätuomari, joka on työskennellyt eri tuomioistuimissa sekä kihlakunnansyyttäjänä. Hän on kirjoittanut laajasti rikosprosessiin, todistusoikeuteen ja prosessuaalisiin ihmisoikeuksiin liittyvistä teemoista. Syytetyn oikeuksia käsittelee myös hänen teoksensa Kontradiktorisuus syytetyn oikeutena (2019).


Suosittelemme myös näitä kirjoja: