Ihmiskunnan matka — Nykyihmisen uusi historia

Krause, Johannes; Trappe, Thomas
Nimeke: Ihmiskunnan matka — Nykyihmisen uusi historia
Tekijät: Krause, Johannes (Kirjoittaja)
Trappe, Thomas (Kirjoittaja)
Aspelund, Paula (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789518849943
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 26.9.2024. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 26.9.2024
Hinta: 35,90 € (32,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Art House
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 288
Tuoteryhmät: Tulossa
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 91.1 Vanha aika
Ihmiskunnan matka tarjoaa kiehtovan, hämmästyttävän retken ihmislajin varhaiseen historiaan ja nykyisyytemme juuriin. Teos on kansanvälinen bestseller, joka on käännetty lukuisille kielille ja saanut erinomaiset arviot eri puolilla maailmaa.

Teos avaa menneisyyttämme tuoreeseen arkeogeneettiseen tutkimukseen tukeutuen. Muinaisista luulöydöistä on nykytekniikan avulla saatu valtavasti uutta tietoa ihmisen kehityshistoriasta, suurista vaelluksista ja varhaisten kulttuurien elämästä.

Kymmenien tuhansia vuosien takaa esiin piirtyvät yksilöiden vaiheet kertovat siitä, miten lajien sekoittuminen ja kyky liikkua uusille seuduille ovat olleet Homo sapiensin säilymiselle olennaisia.

Etniset konfliktit, ylikansoitus, pakolais- ja ilmastokriisit, epidemiat: kaikki ne ovat vaikuttaneet jo muinaisten yhteisöjen elämään. Myös esivanhempiemme inhimillisyys koskettaa: luova mieli, kielet, taide, lemmikkieläimetkin, ne ovat kaikki olleet mukanamme hyvin varhain.

Ihmiskunnan matka saa katsomaan menneisyyttämme meissä. Se on myös puhutteleva kertomus ihmislajin kyvystä selviytyä ja voittaa vaikeuksia.

JOHANNES KRAUSE on arkeogenetiikan osaston johtaja Max Planckin evoluutioantropologian instituutissa. Hän on tutkinut muun muassa ihmisen geneettistä historiaa ja esihistoriallisia pandemioita. THOMAS TRAPPE on toimittaja, joka on kirjoittanut runsaasti tiedeaiheista ja seurannut pitkään Johannes Krausen tutkimuksia.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: