Hevoskaupan käsikirja

Lehtola, Pauliina; Wegelius, Christopher
Nimeke: Hevoskaupan käsikirja
Tekijät: Lehtola, Pauliina (Kirjoittaja)
Wegelius, Christopher (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518855210
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 30.11.2024. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 30.11.2024
Hinta: 98,00 € (89,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Tietosanoma
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 186
Tuoteryhmät: Tulossa
Kirjastoluokka: 33.33 Esine- ja velvoiteoikeus
Hevoskaupassa yhdistyvät elävä kaupan kohde, raha ja tunteet. Juridisesti kyse on irtaimen tavaran kaupasta, mutta hevonen eroaa kaupan kohteena merkittävästi elottomasta tavarasta. Hevoskauppaan ei pidä ryhtyä ilman huolellista valmistautumista.

Hevoskaupan käsikirja tarjoaa runsaasti tarpeellista tietoa kaikille hevosen ostamista tai myymistä suunnitteleville. Teos esittelee kaupan toteuttamisen sopivan hevosen etsimisestä ja arvioinnista myyjän vastuisiin ja kauppaa säätelevään lainsäädäntöön ja sen tulkintaan. Teoksessa käydään lävitse myös hevoskaupan tyypillisiä ongelma- ja virhetilanteita ja niiden ratkaisumahdollisuuksia. Mukana on havainnollisia esimerkkejä erilaisista kauppatilanteista.

Teoksen uusi laitos on kauttaaltaan ajantasaistettu. Mukaan on liitetty uutta tietoa muun muassa kuluttajansuojalain muutoksesta, eläinlääketieteen tyypillisistä havainnoista sekä oikeuksien ja kuluttajariitalautakunnan päätöksistä.

Hevoskaupan käsikirja on hyödyllinen tietolähde niin yksittäistä hevoskauppaa suunnitteleville kuin hevoskaupan ammattilaisille, eläinlääkäreille ja hevoskauppojen kanssa tekemisiin joutuville lakimiehille.

Pauliina Lehtola on asianajaja, joka on harrastanut ratsastusta vuodesta 1979 asti. Hän on kilpaillut harrastustasolla, ollut hevosen omistaja ja käynyt myös lyhyen ratsastuksenohjaajakoulutuksen. Lehtola on hoitanut lukuisia hevosiin ja hevoskauppaan liittyneitä oikeudenkäyntejä.

Christopher Wegelius on juristi ja yksi menestyneimpiä esteratsastajiamme. Hän on saavuttanut ratsastajana useita kansainvälisiä GP-sijoituksia ja edustanut Suomea olympialaisissa. Wegelius on toiminut monien suomalaisten huippuratsastajien valmentajana ja tehnyt hevoskauppaa ja välittänyt useita kilparatsuja estekentille. Päätyönsä ennen eläkkeelle jäämistään hän teki pankkimaailmassa.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: