Aiheiden kirja — Uusia näkökulmia, teemoja ja tekniikoita kirjoittajille

Saxell, Jani
Nimeke: Aiheiden kirja — Uusia näkökulmia, teemoja ja tekniikoita kirjoittajille
Tekijät: Saxell, Jani (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524140065
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 19.3.2025. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 19.3.2025
Hinta: 34,90 € (31,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Art House
Painos: 2025
Julkaisuvuosi: 2025
Kieli: suomi
Sivumäärä: 300
Tuoteryhmät: Tulossa
Kirjoittamisoppaat
Kirjastoluokka: K86.07 Kaunokirjallisuuden kirjoittaminen ja kääntäminen
AIHEIDEN KIRJA on luovan kirjoittajan aarreaitta. Kirjailija ja kirjoittamisen opettaja JANI SAXELLIN teoksen keskiössä ovat temaattiset ja aiheen valintaan liittyvät kysymykset. Tarjolla on runsaasti vinkkejä ja virikkeitä kaikille kirjoittamisesta kiinnostuneille, niin kirjoittamista aloitteleville kuin omia tekstejään pidempään työstäneille.

AIHEIDEN KIRJAN esseemäiset luvut sukeltavat kirjoittamisen moniin maailmoihin. Miten tavoittaa aikalais- ja sukupolviromaaneille ominainen svengi, oikea sekoitussuhde nostalgian ja kirpeän ironian välillä? Millaisia asioita huomioida arkirealististen tai fantastisten lapsuuden ja nuoruuden kuvausten äärellä? Entä silloin, kun kirjoittaa ihmiselon loppupäästä, omaishoitajuuden ja surutyön tunnelmista? Mitä tapahtui työläiskirjallisuudelle ja arjen kuville? Ja millaisia hahmoja ovatkaan kirjallisuuden, elokuvien ja tv-sarjojen antisankarit?

AIHEIDEN KIRJA on tulvillaan monipuolisia luku- ja katseluvinkkejä, yllättäviä rinnastuksia ja ennalta-arvaamattomia luentoja. Mukana on myös erilaisiin aihepiireihin ja teemoihin liittyviä harjoituksia.

Paitsi luovan kirjoittamisen opas AIHEIDEN KIRJA on myös vauhdikas ja välillä poleeminen esseekokoelma. Samoin jännittävä tutkimusmatka kaikkeen siihen, mitä lukemalla voi löytää!

Suomalaisten eturivin kirjailijoiden ohella teoksessa kurkistetaan muun muassa Toni Morrisonin, Paul Austerin ja Ursula K. Le Guinin fiktiivisiin maailmoihin. Liikkuvan kuvan puolella kuljetaan Ken Loachin elämänmyönteisistä duunarielokuvista Ingmar Bergmanin jäytäviin yläluokan perheensisäisiin painajaisiin ja The Sopranosin ja Breaking Badin gangsteriperheisiin.

JANI SAXELL on helsinkiläinen kirjailija, toimittaja ja luovan kirjoittamisen opettaja. Hän on julkaissut useita mm. romaaneja ja kirjoittajille suunnatun teoksen Tanssii kirjainten kanssa - Inspiraatiota tämän päivän tarinankertojille (2020). Saxellille on myönnetty WSOY:n kirjallisuussäätiön tunnustuspalkinto (2021) ja Suomen kirjailijaliiton tunnustuspalkinto (2023). Hän on voittanut Tähtivaeltaja-palkinnon romaanistaan Tuomiopäivän karavaani (2017).


Suosittelemme myös näitä kirjoja: