Vertaistuki sosiaali- ja terveysalalla

Mikkonen, Irja; Saarinen, Anja
Nimeke: Vertaistuki sosiaali- ja terveysalalla
Tekijät: Mikkonen, Irja (Kirjoittaja)
Saarinen, Anja (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518854398
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 58,00 € (52,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Tietosanoma
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 213
Tuoteryhmät: Tietosanoman kirjat
Tietokirjallisuus
Ammatti- ja yrityskirjat
Kirjastoluokka: 37 SOSIAALIPOLITIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: vertaistuki, vertaistoiminta, sosiaaliala, terveysala, vertaisryhmät, professionalismi, vapaaehtoistyö, ammattilaiset, vapaaehtoiset, kokemusasiantuntijat, yhteistyö, kehittäminen, sosiaalihuolto, terveydenhuolto
E-kirja, 2018
EPUB
40,00 €

Kun ihminen sairastuu, vammautuu tai kohtaa muun kriisin, ammattilaisten apu on usein välttämätöntä. Monessa ikävässä ja odottamattomassa tilanteessa hyötyä on myös vertaistuesta. Saman kokeneet vertaiset voivat antaa toivoa ja auttaa selviytymään.

Teos tarjoaa havainnollisen kuvan siitä, mitä vertaistuki on yksittäisen ihmisen kannalta ja miten se toimii sosiaali- ja terveydenhuollon sekä kasvatuksen kentillä. Keskeistä on ammattilaisten, vertaisten ja vapaaehtoisten yhteistyö; se hyödyttää niin autettavia, auttajia kuin yhteiskuntaa.

Teoksessa nostetaan esiin myös ammattilaisten ja vertaisten yhteistyön ongelmakohtia ja pohditaan, miten yhteistyötä voisi lisätä.

YTT Irja Mikkonen ja YTT Anja Saarinen ovat kumpikin väitelleet sosiaalipolitiikan alalta, Mikkonen vertaistuesta. Mikkonen on toiminut sosiaalityöntekijänä, sosiaali- ja terveysalan opettajana sekä psykoterapeuttina ja ollut mukana useiden järjestöjen vapaaehtoistoiminnassa. Saarinen on työskennellyt tutkijana Itä-Suomen yliopistossa. Hänen tutkimusaiheensa ovat liittyneet vammaisten henkilöiden kommunikaatioon, kuntoutukseen, ikääntyneiden asumiseen sekä vertaistukeen.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: