Tusina — Novelleja

Haanpää, Päivi; Riikonen, Marika
Nimeke: Tusina — Novelleja
Tekijät: Haanpää, Päivi (Toimittaja)
Riikonen, Marika (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789518846980
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Art House
Painos: 4. painos, 2022
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 188
Tuoteryhmät: Art Housen kirjat
Muu kaunokirjallisuus
Lasten- ja nuortenkirjat
Kaunokirjallisuus
Lasten- ja nuortenkirjat
Kaunokirjat
Kaikki
Kirjastoluokka: K88.2 Suomen kieli
Koulutusaste: Ammatillinen koulutus
Ikäsuositus: 13
E-kirja, 2018
EPUB
16,90 €

Maahanmuutto, sukupolvien välinen kuilu, erilaisuus, yliluonnolliset kohtaamiset, raastavat ja kutkuttavat ihmissuhteet, valkoiset teloittajat...

Tusina tarjoilee kirjon novelleja, jotka on suunnattu erityisesti nuorille. Kokoelmassa suomalaiset kirjailijat kirjoittavat kukin omalla tyylillään: mukana on esimerkiksi steampunkia, yllättäviä kertojaratkaisuja, romantiikkaa ja kauhua.

Kokoelma osoittaa, miten monipuolisesti nuorille voi kirjoittaa. Se haastaa pohtimaan, mikä tekee tekstistä nimenomaan nuorten novellin.

Novellien kirjoittajat ovat Hannu Luntiala, Magdalena Hai, Anneli Kanto, Marika Riikonen, Alexandra Salmela, Roope Lipasti, Päivi Haanpää, J. M. Meresmaa, Riina Katajavuori, Mike Pohjola, Nelli Hietala ja Harry Salmenniemi.

Kirja on koostettu yläkoulun ja toisen asteen opiskelijoita ajatellen. Novellit sopivat erinomaisesti opetukseen: niiden avulla voi tarkastella kaunokirjallisuuden keinoja ja rakenteita, mutta ne sopivat aiheiltaan myös keskustelunavaajiksi.

Päivi Haanpää on tamperelainen kirjoittaja ja sanataiteen sekatyöläinen. Marika Riikonen on tamperelainen toimittaja ja novellisti. Tusina on toinen heidän yhdessä toimittamansa novellikokoelma.

Lataa ilmainen opetukseen tarkoitettu oheismateriaali kohdasta ”lukunäyte”.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: