Stadin syntinen s

Halonen, Mia; Nyström, Samu; Paunonen, Heikki; Vaattovaara, Johanna
Nimeke: Stadin syntinen s
Tekijät: Halonen, Mia (Kirjoittaja)
Nyström, Samu (Kirjoittaja)
Paunonen, Heikki (Kirjoittaja)
Vaattovaara, Johanna (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518847550
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,50 € (29,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Art House
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 353
Tuoteryhmät: Art Housen kirjat
Tietokirjallisuus
Tietokirjat
Oppikirjat ja sanakirjat
Tietokirjat
Kaikki
Kirjastoluokka: 88.2 Suomen kieli
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ääntäminen, kirjaimet, äänteet, puhekieli, slangi, murteet, suomen kieli, sosiolingvistiikka, kielihistoria, historia
E-kirja, 2020
EPUB
19,50 €

Niin sanottu helsinkiläinen s - ja helsinkiläisten puhe ylipäätään - on yli vuosisadan herättänyt huomiota, ja monesti paheksuntaa. Pääkaupunkia on pidetty syntisenä paikkana verrattuna viattomaan maaseutuun, ja stadilaisten kielenkäyttöön on liitetty paheellisia mielikuvia.

Stadin syntinen s on kiehtova sukellus Helsingin puheen historiaan. Pienen kielen ilmiön - s:n - kautta tarkastellaan koko Helsinkiä ja sen suhdetta muuhun Suomeen ja suomeen.

S:n tarina kuljettaa samalla kertomusta kaupungistumisen haasteista sekä Helsingin identiteetin ja imagon muotoutumisesta 1860-luvulta aina 2000-luvulle saakka.

FT Mia Halonen on Helsingin yliopiston suomen kielen dosentti ja yliopistotutkija Soveltavan kielentutkimuksen keskuksessa Jyväskylän yliopistossa. Hän on tutkinut erityisesti puhuttua vuorovaikutusta ja sosiofonetiikkaa.

FT Samu Nyström on Helsingin yliopiston Suomen ja Pohjoismaiden historian dosentti. Hän on erikoistunut kaupunkihistoriaan ja tieteen popularisoimiseen.

FT Heikki Paunonen on suomen kielen emeritusprofessori, joka on kenties tunnetuin slangitutkimuksistaan mutta joka kielentutkijoiden keskuudessa tunnetaan uraauurtavana sosiolingvistinä.

FT Johanna Vaattovaara on suomen kielen dosentti Helsingin yliopistossa ja apulaisprofessori Tampereen yliopistossa. Hän on tutkimuksissaan keskittynyt murreasenteisiin, kielitietoisuuteen ja kielikäsityksiin.

Stadin syntinen s on vertaisarvioitu teos.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: