Sodan oikeussäännöt

Parkkari, Juhani
Nimeke: Sodan oikeussäännöt
Tekijät: Parkkari, Juhani (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518853841
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 76,60 € (69,64 € alv 0 %)

E-kirja, 2018
EPUB
44,50 €

Sodan oikeussäännöt on yleistajuinen käsikirja sodan säännöistä eli kansainvälisestä humanitaarisesta oikeudesta ja sen toteutumisesta. Siinä käsitellään sodan tuhoja rajoittamaan pyrkiviä sopimuksia ja tapaoikeussääntöjä sekä sitä, miten niitä noudatetaan käytännössä.

Kirjassa tarkastellaan sodan osapuolia, taistelijoita, sotavankeja ja siviiliväestöä sekä lääkintähuoltoa ja kansainvälisiä avustusjärjestöjä. Lisäksi perehdytään erilaisiin sodankäynnin muotoihin, kuten maa-, -meri- ja ilmasotaan, sekä uuteen uhkaan, kybersotaan. Myös kiellettyjä ja rajoitettuja taiste-lumenetelmiä ja -välineitä käydään läpi.

Kirja keskittyy nykyajan sotiin ja aseellisiin selkkauksiin, mutta lisäksi luodaan katsaus siihen, miten historian saatossa on pyritty rajoittamaan sodan tuhoja.

Kirja on tarkoitettu tietolähteeksi opettajille, journalisteille, viranomaisille, kansalaisjärjestöille sekä puolustuslaitoksen, kriisinhallinnan tai yhteiskunnallisten tehtävien parissa toimiville. Se soveltuu myös oppikirjaksi.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: