Ruokarahan sisäpiiri — Kalliin ruoan ja köyhien viljelijöiden maa

Pietilä, A.-P.
Nimeke: Ruokarahan sisäpiiri — Kalliin ruoan ja köyhien viljelijöiden maa
Tekijät: Pietilä, A.-P. (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518847345
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 30,00 € (27,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Art House
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 454
Tuoteryhmät: Art Housen kirjat
Tietokirjallisuus
Tietokirjat
Tietokirjat
Kaikki
Kirjastoluokka: 36.1 Talouspolitiikka. Taloudelliset rakenteet
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: maataloustuotanto, elintarviketuotanto, elintarvikkeet, ruoka-aineet, hinnoittelu, hintapolitiikka, edunvalvonta, tukimuodot, maatalousyrittäjät, elintarviketeollisuus, kauppa-ala, kuluttajat, yhteiskuntapolitiikka, maatalouspolitiikka, historia
E-kirja, 2019
EPUB
18,00 €

Ruokatuotanto ja maatalous ovat jatkuvassa kriisissä: tiloja lopetetaan, maaseutu autioituu, ruokateollisuus ja kauppa keskittyvät. Viljelijät vaativat lisää kotimaista maataloustukea, vaikka ulkomaisen ruoan tuonti kasvaa. Onko tässä mitään järkeä?

Mitä enemmän puhumme hyvästä ruoasta, sitä huonommin tunnemme ruoan matkan lautaselle ja vielä huonommin selitykset ruoan kalliiseen hintaan. Ruoan hintaa eivät ole sanelleet kilpailu, kuluttajien tarpeet tai kansainvälinen hintataso, vaan suomalainen maatalouspolitiikka ja puoluepoliittiset edut.

Tämä kirja valaisee ruokatuotannon yli satavuotista pimeää puolta, avaa maataloustuottajien selvittämättömiä tilejä ja paljastaa sisäpiirin lehmänkauppoja.

Päätoimittaja A.-P. Pietilä on raportoinut politiikan, talouden, pankki- ja rahamaailman peitellyistä puolista 40 vuoden ajan.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: