Polttoroviolta pyhimykseksi — Jeanne d’Arcin oikeusmurha

Norri, Matti; Kekkonen, Jukka; Knuutila, Jyrki
Nimeke: Polttoroviolta pyhimykseksi — Jeanne d’Arcin oikeusmurha
Tekijät: Norri, Matti (Kirjoittaja)
Kekkonen, Jukka (Kirjoittaja)
Knuutila, Jyrki (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518846386
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 38,00 € (34,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Art House
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 309
Tuoteryhmät: Art Housen kirjat
Tietokirjallisuus
Tietokirjat
Kaikki
Kirjastoluokka: 96.11 Ranskan historia, vanha ja keskiaika
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: oikeudenkäynti, asiakirjat, pöytäkirjat, tuomiokirjat, poliittisuus, lainkäyttö, tuomioistuimet, roomalaiskatolinen kirkko, kirkko-oikeus, oikeushistoria, kirkkohistoria, myöhäiskeskiaika, keskiaika
E-kirja, 2017
EPUB
24,00 €

Satavuotisen sodan sankari, Orleansin neitsyt Jeanne d'Arc tuomittiin vuonna 1431 ensin elinikäiseen vankeuteen ja sitten kuolemaan roviolla. Tuomioon johtanut oikeudenkäynti on maailmanhistorian kuuluisimpia oikeusmurhia.

Koska Jeannea ei voitu syyttää mistään sotaa koskeneesta, perusteiksi otettiin hänen jumalallisiksi kokemansa näyt ja hänen pukeutumisensa miesten sotilasasuun. Nämä tulkittiin kerettiläisyydeksi - harhaopiksi ja noituudeksi. Siksi Jeannea vastaan nostettua syytettä käsitteli kirkollinen tuomioistuin.

Polttoroviolta pyhimykseksi -teoksessa esitetään ensi kertaa suomeksi Jeanne d'Arcin oikeudenkäynnistä säilyneet pöytäkirjat. Matti Norrin suomentamien pöytäkirjojen jälkeen Jyrki Knuutila tarkastelee oikeudenkäyntiä roomalaiskatolisen kirkon oikeudenkäytön näkökulmasta ja Jukka Kekkonen puolestaan poliittisen oikeudenkäynnin kannalta.

Näkemys Jeanne d'Arcin tuomiosta muuttui jo 1400-luvun lopulla. 1900-luvulla Jeanne julistettiin pyhimykseksi ja hänestä tuli ylistetty kansallissankari, jonka legenda kiehtoo edelleen taiteilijoita, kirjailijoita ja elokuvantekijöitä.

Matti Norri on tehnyt pitkän uran juridiikan alalla sekä laatinut ja suomentanut lukuisia teoksia. Hän on kääntänyt muun muassa Johanneksen evankeliumin ja Olavus Petrin Tuomarinohjeet.

Jukka Kekkonen on oikeushistorian ja roomalaisen oikeuden professori Helsingin yliopistossa. Hän on työskennellyt myös oikeustieteellisen tiedekunnan dekaanina ja kuuluu muun muassa Suomalaiseen tiedeakatemiaan.

Jyrki Knuutila on Helsingin yliopiston käytännöllisen teologian professori. Hänen julkaisunsa ja tieteellinen kiinnostuksensa ovat keskittyneet erityisesti uskonnolliseen viestintään ja uskonto-oikeuteen.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: