Osaava tietosuojavastaava ja EU:n yleinen tietosuoja-asetus

Andreasson, Ari; Riikonen, Jaana; Ylipartanen, Arto
Nimeke: Osaava tietosuojavastaava ja EU:n yleinen tietosuoja-asetus
Tekijät: Andreasson, Ari (Kirjoittaja)
Riikonen, Jaana (Kirjoittaja)
Ylipartanen, Arto (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518854565
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 1.4.2019
Hinta: 47,00 € (42,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Tietosanoma
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 300
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 33.2 Julkis- ja hallinto-oikeus
EU:n yleistä tietosuoja-asetusta alettiin soveltaa 25.5.2018, ja sitä täydentävä ja täsmentävä kansallinen tietosuojalaki astui voimaan 1.1.2019. Tästä syystä organisaatioiden on päivitettävä henkilötietojen käsittelykäytäntönsä ja pystyttävä taloudellisten sanktioiden uhalla osoittamaan, että henkilötietojen käsittelyssä on huomioitu asetuksen tietosuojaperiaatteet ja -velvoitteet. Uuden asetuksen myötä tietosuojavastaavan nimittämispakko laajenee, asema paranee ja tehtävät määrittyvät tarkemmin.

Tämä kirja kokoaa yhteen keskeisen tiedon, jonka avulla jokainen tietosuojavastaava onnistuu tehtävässään. Teos opastaa johtoa tietosuojavastaavan nimittämisessä, tehtävien määrittämisessä ja tietosuojatyön organisoinnissa ja resursoinnissa. Se myös auttaa varmistamaan, että henkilötietojen käsittelyprosessien suunnittelu, ohjeistus, koulutus ja valvonta järjestetään lain vaatimalla tavalla.

Big datan, data-analytiikan, tekoälyn, koneoppimisen ja ohjelmistorobotiikan aikakaudella tietosuojavastaava on entistä tärkeämpi myös organisaation menestykselle. Henkilöstön tietosuojaosaamisella saavutetaan merkittävää etua liiketoiminnassa ja pienennetään riskejä.

Teos on tärkeä työkalu tietosuojavastaaville, johdolle sekä kaikille asiakastietoja työssään käsitteleville toimialasta riippumatta. Se tarjoaa kokonaiskuvan tietosuojasta niin alaa opiskeleville kuin tietosuojavastaavana jo toimiville.

Ari Andreasson työskentelee Tampereen kaupungin tietosuojavastaavana, Jaana Riikonen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tietosuojavastaavana ja Arto Ylipartanen tietosuojavaltuutetun toimistossa ylitarkastajana. He ovat kouluttaneet tietosuojavastaavia vuosien ajan. Tämä kirja on laajennettu ja päivitetty versio heidän vuonna 2017 ilmestyneestä Osaava tietosuojavastaava -teoksestaan.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: