Miten sudesta tuli koira

Nyström, Tuula
Nimeke: Miten sudesta tuli koira
Tekijät: Nyström, Tuula (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518848694
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 10.1.2022
Hinta: 29,90 € (27,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Art House
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 99
Tuoteryhmät: Art Housen kirjat
Tietokirjallisuus
Tietokirjat
Tietokirjat
Kaikki
Kirjastoluokka: 67.451 Koirat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: eläinten käyttäytyminen, evoluutio, historia, ihminen, jalostus, kesytys, koira, koiraeläimet, kotieläimet, lemmikkieläimet, rodut, susi, työkoirat, vuorovaikutus
E-kirja, 2022
EPUB
19,00 €

Miten erämaiden hurjasta pedosta on kehittynyt lapsirakas luppakorva tai luotettava työkoira? Miten ihmisen ja koiran suhteesta on tullut niin syvä, että puhumme ihmisen parhaasta ystävästä? Näitä kysymyksiä pohtivat niin koiranomistajat kuin tutkijatkin.

Miten sudesta tuli koira kuvaa koiran evoluutiota esihistoriasta nykypäivään asti viimeisintä tutkimustietoa hyödyntäen. Kirjassa käydään läpi, millaisia yhtäläisyyksiä suden ja koiran käyttäytymisessä on ja mitkä eroavaisuudet johtivat koiran muuntautumiseen ihmisen kumppaniksi ja avustajaksi. Lisäksi esitellään paariakoirat eli erilaiset alkukantaiset rodut, jotka ovat säilyneet vuosituhansien ajan melko muuttumattomina.

Kirja täyttää aukon, joka suomalaisesta koirakirjallisuudesta on puuttunut. Helppolukuinen kirja sopii myös nuoremmille lukijoille.

KM Tuula Nyström on kirjoittanut aiemmin tietokirjoja eurooppalaisesta siilistä ja osallistunut aktiivisesti luonnonvaraisten eläinten suojeluun. Hän on myös työnsä yhteydessä ollut mukana Eduskunnan ympäristö- ja luontoryhmän toiminnassa 12 vuotta. Koirien käyttäytymisen tutkimiseen ja koiran evoluutioon perehtymiseen ovat kannustaneet perheeseen otetut rescue-koirat. Tällä hetkellä elämää rikastuttavat kääpiövillakoirat Sipi ja Penni.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: