Lännestä tuulee — Britannian ja Yhdysvaltojen propaganda kylmän sodan Suomessa

Fields, Marek
Nimeke: Lännestä tuulee — Britannian ja Yhdysvaltojen propaganda kylmän sodan Suomessa
Tekijät: Fields, Marek (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518847147
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Art House
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 376
Tuoteryhmät: Art Housen kirjat
Tietokirjallisuus
Tietokirjat
Tietokirjat
Kaikki
Kirjastoluokka: 92.74 Suomen historia vuodesta 1946-
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: propaganda, kylmä sota, ulkopolitiikka, diplomatia, tiedonvälitys, lehdistökirjoittelu, kulttuurivaihto, kulttuurisuhteet, kulttuurikosketukset, kulttuurivaikutukset, radio-ohjelmat, elokuvat, historia
E-kirja, 2019
EPUB
24,00 €

Kylmä sota oli paitsi sotilaallista ja taloudellista kilpavarustelua myös taistelua ihmisten mielikuvista. Suurvallat sijoittivat valtavia rahasummia todistaakseen paremmuutensa sanojen ja kuvien voimin.
Johtavilla länsimailla - Britannialla ja Yhdysvalloilla - oli osin salaisia propaganda- ja kulttuuridiplomatiaoperaatioita myös Suomessa. Nämä soft power -keinot nousivat merkittäviksi, koska poliittiset ja sotilaalliset keinot Suomen tukemiseksi olivat rajalliset.

Lännestä tuulee kertoo kiehtovasti siitä, miten länsimahtien tuki Suomen itsenäisyydelle ja länsimielisyydelle olikin paljon voimakkaampaa kuin on aiemmin esitetty. Kirja pohjautuu amerikkalaisten, brittiläisten, suomalaisten ja ruotsalaisten arkistojen ennen tutkimattomiin asiakirjoihin.

Marek Fields on suomalais-englantilainen historiantutkija, joka on väitellyt Helsingin yliopistossa filosofian tohtoriksi Britannian ja Yhdysvaltojen propagandasta ja kulttuuridiplomatiasta Suomessa kylmän sodan alkuvuosikymmeninä.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: