Kun aseet puhuvat — Poliittinen väkivalta Espanjan ja Suomen sisällissodissa

Kekkonen, Jukka
Nimeke: Kun aseet puhuvat — Poliittinen väkivalta Espanjan ja Suomen sisällissodissa
Tekijät: Kekkonen, Jukka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518845860
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,50 € (33,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Art House
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 507
Tuoteryhmät: Art Housen kirjat
Kaikki
Tietokirjallisuus
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 92 SUOMEN HISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: poliittinen väkivalta, sisällissodat, Suomen sisällissota, Espanjan sisällissota, vallankäyttö, laillisuus, lainkäyttö, oikeuskäytäntö, legitimiteetti, rangaistukset, sota-aika, sodanjälkeinen aika, oikeushistoria, historia
E-kirja, 2016
EPUB
21,90 €

Suomen ja Espanjan sisällissodissa yhteiskunnallinen järjestelmä romuttui ja poliittinen väkivalta laajentui puhdistuksiksi. Miksi juuri nämä sodat olivat niin verisiä, ja miksi rintamien ulkopuolisen väkivallan määrä nousi niissä ennennäkemättömiin mittoihin?

Suomessa vuonna 1918 ja Espanjassa vuosina 1936-1939 käydyissä sisällissodissa kansa jakautui täydellisesti. Sotien aikana ja niiden jälkeen käytetty poliittinen väkivalta oli laajamittaista. Leimaavaa oli halu antaa hävinneelle osapuolelle riittävän ankara opetus, ja molempien sotien jälkitoimia voikin luonnehtia puhdistukseksi.

Jukka Kekkosen Kun aseet puhuvat on perusteellinen, kansainvälisestikin ainutlaatuinen kokonaisesitys Suomen ja Espanjan sisällissodista ja niiden poliittisesta väkivallasta. Kartoittaessaan ihmisten toiminnan perusteita sisällissodissa se onnistuu yhdistämään historialliseen ja poliittiseen tarkasteluunsa laajan kulttuurisen ja yhteiskunnallisen taustan oikeuden roolia unohtamatta.

Kirja rakentaa sillan menneisyydestä nykypäivään vastatessaan kysymykseen siitä, miten poliittinen väkivalta voi laajentua puhdistuksiksi.

Professori Jukka Kekkonen on tunnettu tutkimuksistaan rikosoikeuden, kontrollipolitiikan, taloudellisen sääntelyn historian ja Suomen oikeuskulttuurin alueilta. Hän on tarkastellut julkaisuissaan muun muassa poliittista rikollisuutta, oikeuspolitiikan murroksia ja menneisyyttä oikeudellisena ja poliittisena kysymyksenä.

Kekkonen on ollut Helsingin yliopiston hallituksen, International Association of Law Schools -järjestön hallituksen ja valtakunnanoikeuden jäsen. Hän on työskennellyt myös oikeustieteellisen tiedekunnan dekaanina ja kuuluu Suomalaiseen tiedeakatemiaan. Hän on tullut tunnetuksi myös aktiivisesta osallistumisestaan julkiseen keskusteluun.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: