Kumppanina työterveyshuolto

Seuri, Markku; Iloranta, Kari; Räsänen, Kimmo
Nimeke: Kumppanina työterveyshuolto
Tekijät: Seuri, Markku (Kirjoittaja)
Iloranta, Kari (Kirjoittaja)
Räsänen, Kimmo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518853261
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 68,70 € (62,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Tietosanoma
Painos: 1. painos, 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 368
Tuoteryhmät: Tietosanoman kirjat
Tietokirjallisuus
Ammatti- ja yrityskirjat
Kirjastoluokka: 69.13 Henkilöstöpolitiikka
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: työterveyshuolto, työpaikat, työhyvinvointi, työkyky, työterveys, sairauspoissaolot, poissaolot, hallinta, lainsäädäntö
Kumppanina työterveyshuolto on kirja työterveyshuoltopalveluja ostaville yrityksille ja työpaikoille.

Jokaisen työnantajan on järjestettävä työterveyshuolto työntekijöilleen, ja yrittäjä voi järjestää sen myös itselleen. Työterveyshuollosta voi olla paljon hyötyä sairauteen liittyvien kustannusten (sairauslomat, ennenaikaiset eläköitymiset, työtapaturmat ja vajaakuntoisena tai sairaana työskentely) hallinnassa. Työnantajilla ei kuitenkaan usein ole tietoa siitä, millaiset työterveyshuoltopalvelut olisivat heidän tarpeidensa mukaiset, ja terveyspalvelujen hankinta on sekä julkisissa että yksityistaloudellisissa organisaatioissa osoittautunut hyvinkin haastavaksi. Mitkä palvelut ovat pakollisia? Kuinka laajasti sairaanhoitopalveluja olisi järkevää hankkia? Miten yhteistyö työterveyshuollon kanssa voidaan järkevästi järjestää? Ovatko hinnat kohtuulliset? Myös monimutkaisen kokonaisuuden muodostavien työterveyshuoltopalvelujen kilpailuttaminen koetaan ongelmalliseksi ja saatujen tarjouksien vertaaminen vaikeaksi.

Kumppanina työterveyshuolto kuvaa työterveyshuollon kehityksen ja sisällön Suomessa. Erityisesti keskitytään nykytilanteeseen, jossa työterveyshuollolta vaaditaan lisää panostusta työurien pidentämiseen, ja siihen, mikä on lakisääteisesti pakollista ja mikä yrittäjälle ja työpaikalle vapaaehtoista ja harkinnanvaraista. Kirja antaa ajatusmalleja ja työkaluja toimittajamarkkinan analysointiin, hankinnan sisällön määrittelyyn ja parhaitten menettelytapojen valintaan ennen kilpailutusta, niin että tarjousten arviointi ja vertailu on helppoa ja kiistatonta. Se ohjaa myös toiminnan kokonaisvaltaiseen arviointiin ja jatkuvaan kehittämiseen toimittajien valinnan jälkeen.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: