Yhdistys ja säätiö — Oikeudelliset kysymykset, tilinpäätös, verotus ja hallinto

Lydman, Kari; Kemppinen, Seppo; Laaksonen, Lasse; Lahti, Ilkka
Nimeke: Yhdistys ja säätiö — Oikeudelliset kysymykset, tilinpäätös, verotus ja hallinto
Tekijät: Lydman, Kari (Kirjoittaja)
Kemppinen, Seppo (Kirjoittaja)
Laaksonen, Lasse (Kirjoittaja)
Lahti, Ilkka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518853339
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 116,00 € (105,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Tietosanoma
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 580
Tuoteryhmät: Tietosanoman kirjat
Tietokirjallisuus
Ammatti- ja yrityskirjat
Kirjastoluokka: 33.3 Siviili- ja kauppaoikeus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: järjestöt, säätiöt, lainsäädäntö, hallinto, verotus, kirjanpito, tilinpäätös, konsernitilinpäätös, tilintarkastus, järjestötoiminta
Yhdistysten ja säätiöiden hallinnossa mukana olevan tulee tietää perusasiat yhdistyksen ja säätiön hallinnosta, oikeudellisista kysymyksistä, taloushallinnosta ja verotuksesta. Myös yksittäisiin kysymyksiin tarvitaan vastauksia.

Tässä teoksessa käydään läpi uusimpien lainmuutosten jälkeen yhdistyksen ja säätiön moninaisia oikeudellisia kysymyksiä sekä yhdistyksen ja säätiön hallinnon asianmukaista toimintaa ja vastuukysymyksiä.

Laajasti uudistettu kirjanpitolainsäädäntö sekä sen erillinen pien- ja mikroyhdistyksen sekä pien- ja mikrosäätiön tilinpäätösinformaatiota koskeva asetus ja muut helpotukset esitetään käytännönläheisesti. Mukana ovat myös kirjanpitolautakunnan päätökset. Niin ikään tilintarkastukseen ja toiminnantarkastukseen liittyvät kysymykset selostetaan.

Veroasioiden hallitseminen yhdistyksissä ja säätiöissä on erittäin vaativaa. Teos sisältää tarkan ja käytännöllisen selvityksen välittömän ja välillisen verotuksen keskeisistä kysymyksistä. Niihin perehtymällä voi säästyä ikäviltä, kalliilta yllätyksiltä.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: