Viimeinen mohikaani eli vuoden 1757 kertomus

Fenimore Cooper, James
Nimeke: Viimeinen mohikaani eli vuoden 1757 kertomus
Tekijät: Fenimore Cooper, James (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518874976
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,40 € (31,27 € alv 0 %)


Kustantaja: Jalava
Sarja: Nahkasukka 2
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 366
Tuoteryhmät: Jalavan kirjat
Kaunokirjallisuus
Muu kaunokirjallisuus
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
E-kirja, 2016
EPUB
8,00 €

Viimeinen mohikaani sijoittuu vuoteen 1757, jolloin Englanti kävi Pohjois-Amerikan hallinnasta seitsenvuotista sotaa Ranskaa ja intiaaneja vastaan.

Englantilaisen everstiluutnantin George Munron tyttäret Cora ja Alice ovat matkalla Fort William Henryn linnoitukseen, missä heidän isänsä on komentajana. Matkan aikana he joutuvat ranskalaisten kanssa liittoutuneen huronintiaani Maguan järjestämään väijytykseen, josta heidät pelastavat Haukansilmänä tunnettu Natty Bumppo ja hänen intiaaniystävänsä Chingachgook poikineen.

Tästä alkaa huima sieppausten ja pelastusyritysten sarja, joka kietoutuu meneillään olevan sodan tapahtumiin ja vie Haukansilmän intiaanikyliin ja ranskalaisten vangiksi. Linnoituksen antautumista seuraavassa verilöylyssä, yllätyshyökkäyksissä ja kostoiskuissa kokee kohtalonsa moni, lopulta myös Chingachgookin poika Uncas, viimeinen puhdasverinen mohikaani.

Viimeinen mohikaani on Cooperin pääteos, ja se oli yksi aikansa suosituimmista kirjoista. Myöhemmin teos on innoittanut muita taiteilijoita, ja siitä on tehty lukuisia elokuvia, näytelmiä, oopperoita, televisiosarjoja, lyhennelmiä ja sarjakuvia.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: