Viidakosta villiin länteen — Helsingin pojat leffassa

Vesterinen, Ilmari
Nimeke: Viidakosta villiin länteen — Helsingin pojat leffassa
Tekijät: Vesterinen, Ilmari (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518875201
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,50 € (33,18 € alv 0 %)


Kustantaja: Jalava
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 167
Tuoteryhmät: Jalavan kirjat
Tietokirjallisuus
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 77.4 Elokuva. Elokuvataide
Kansalliskirjaston asiasanat: 1950-luku, 1960-luku, elokuva, elokuvat, elokuvateatterit, nuorisokulttuuri, kaupunkihistoria, kulttuurihistoria, Helsinki, Bio Hesperia
Lättähattujen ja nilkkasukkatyttöjen vuosikymmenellä 50-luvulla amerikkalainen nuorisokulttuuri levisi myös Suomeen. Sodan aikana ja vähän sen jälkeen syntyneellä sukupolvella oli vain vähän ajanviettoon sopivia paikkoja: nuorilta kaikki oli kielletty.

Ajanvietteeksi tuli elokuva, jonka kysyntä oli ennennäkemätöntä. Suomen teattereihin tuotiin 200 pitkää elokuvaa vuosittain, ja elokuvateatteriverkosto oli tiheimmillään. Suosikkielokuvat olivat kuin sarjakuvat: samat sankarit ratsastivat elokuvasta ja sarjakuvalehdestä toiseen.

Viidakosta villiin länteen kuljettaa lukijansa 50-luvun Helsingin kaduille, teattereihin ja nuorison maailmaan. Teoksen aineisto on koottu haastatteluista, arkistoista ja sanomalehdistä, ja sen runsaasta kuvituksesta ainutkertaisen osan muodostavat japanilaisen Chujo Watanaben Helsingistä olympiakisojen aikana ottamat, ennen julkaisemattomat kuvat.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: