Väestön suojaamisen käsikirja

Aakko, Kyllikki; Koivukoski, Janne; Mesilaakso, Markku; Peltonen, Karim; Rantapelkonen, Jari; Nikkari, Simo
Nimeke: Väestön suojaamisen käsikirja
Tekijät: Aakko, Kyllikki (Kirjoittaja)
Koivukoski, Janne (Kirjoittaja)
Mesilaakso, Markku (Kirjoittaja)
Peltonen, Karim (Kirjoittaja)
Rantapelkonen, Jari (Kirjoittaja)
Nikkari, Simo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518853766
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 84,00 € (76,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Tietosanoma
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 283
Tuoteryhmät: Tietosanoman kirjat
Tietokirjallisuus
Ammatti- ja yrityskirjat
Kirjastoluokka: 35.6 Palo- ja pelastustoimi
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: väestönsuojelu, pelastustoiminta, suojautuminen, varautuminen, poikkeusolot, turvallisuus, uhat, vaaratilanteet, yhteiskunta, sodat, ydinaseet, radioaktiivinen säteily, säteily, radioaktiivinen laskeuma, kemialliset aseet, biologinen sodankäynti
E-kirja, 2017
EPUB
40,00 €

Väestön suojaaminen on osa maan kokonaisturvallisuutta.

Väestön suojaamisen käsikirja kuvaa uhkia, joihin väestön suojaamisessa tulee varautua. Nykyaikaisella sodankäynnillä voi olla tietoyhteiskuntaan monenlaisia vaikutuksia: vaikka väestö ei joutuisi poikkeustilanteessa välittömään vaaraan, esimerkiksi vesi ja energiahuollon, julkisten palvelujen, kaupan, liikenteen ja tietoliikenteen toiminnan vaarantuminen voisi aiheuttaa suuria välillisiä haittoja.

Kirja tarjoaa perustiedot tavanomaisista aseista, kemiallisista ja biologisista aseista ja säteilyvaaratilanteista sekä antaa ohjeita suojautumiseen. Kirjassa käsitellään pelastuslain lisäksi huoltovarmuuden, varautumisen ja maanpuolustuksen lakiperusteita.

Kirja on tarkoitettu pelastuslaitoksille, soteyksiköille, taloyhtiöille ja kaikille yrityksille ja yhteisöille, joilla on varautumisvastuuta väestön suojaamisesta ja toiminnan turvaamisesta poikkeusoloissa.

Kirjoittajat ovat suojautumisen ja varautumisen alan huippuasiantuntijoita, joilla on vuosi- kymmenien kokemus toimialoiltaan.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: