Tunnistusetsintäkoirat — Koiran kouluttaminen ihmisen ominaishajun tunnistamiseen ja etsintään

Hormila, Ilkka; Romppainen, Päivi
Nimeke: Tunnistusetsintäkoirat — Koiran kouluttaminen ihmisen ominaishajun tunnistamiseen ja etsintään
Tekijät: Hormila, Ilkka (Kirjoittaja)
Romppainen, Päivi (Kirjoittaja)
Romppainen, Tapani (Valokuvaaja)
Tuotetunnus: 9789518846362
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Art House
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 352
Tuoteryhmät: Art Housen kirjat
Tietokirjallisuus
Tietokirjat
Tietokirjat
Kaikki
Kirjastoluokka: 67.451 Koirat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: koira, eläinten koulutus, etsintä, jäljestys, harjoitukset, pelastuskoirat, työkoirat, palveluskoirat
Tunnistusetsintäkoira osaa erottaa ihmisen ominaishajun muista hajuista ja etsiä kyseistä ihmistä sen perusteella. Hyvin koulutetulla tunnistusetsintäkoiralla on mahdollisuus onnistua jopa silloin, kun ihmisen katoamisesta on kulunut aikaa ja katoamisalue on muiden ihmisten tallaama.

Tunnistusetsintäkoirat opastaa tunnistusetsintäkoiran koulutukseen perusteellisesti ja havainnollisesti valokuvien ja harjoitusten avulla. Koulutuksen perusteista siirrytään hajutunnistukseen, kohdehajuisten esineiden etsimiseen ja lopulta ihmisen yksilöllisen jäljen tunnistamiseen niin maastossa kuin taajamassa.

Kattava teos perustuu tuoreimpiin tutkimuksiin sekä tunnistusetsinnän ammattilaisten ja harrastajien kokemuksiin. Kirja sopii erinomaisesti eläintenkouluttajien sekä virkakoiranohjaajien perusoppikirjaksi. Kirjan harjoitukset soveltuvat kaikille koirakoille koiran rodusta tai taitotavoitteesta riippumatta.

Ilkka Hormila toimi yli 40-vuotisen poliisiuransa aikana partiokoiranohjaajana ja Poliisikoiralaitoksen opettajana. Nykyään hän kiertää opettamassa tunnistusetsintää eri puolilla maailmaa.

Päivi Romppainen on eläintenkouluttaja, Poliisikoira-lehden päätoimittaja, freelance-toimittaja sekä kirjailija. Tunnistusetsintää Romppainen on harrastanut ja opettanut vuodesta 2010 lähtien.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: