Tietosuojavastaavan käsikirja 1

Andreasson, Ari; Koivisto, Juha; Ylipartanen, Arto
Nimeke: Tietosuojavastaavan käsikirja 1
Tekijät: Andreasson, Ari (Kirjoittaja)
Koivisto, Juha (Kirjoittaja)
Ylipartanen, Arto (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518853803
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 3-7 arkipäivää
Hinta: 39,40 € (35,82 € alv 0 %)


Kustantaja: Tietosanoma
Painos: 2014
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Tietosanoman kirjat
Tietokirjallisuus
Tietokirjat
Ammatti- ja yrityskirjat
Kirjastoluokka: 37.2 Sosiaaliturvapolitiikka
Kansalliskirjaston asiasanat: tietosuoja, sosiaalihuolto, terveydenhuolto, tietoturva, tiedonhallinta, yksilönsuoja, rekisterit, henkilörekisterit, henkilötiedot, asiakastiedot, potilasasiakirjat, sähköiset asiakirjat, turvallisuus, tietojärjestelmät, tietoliikennejärjestelmät, käyttö, valvonta, lainsäädäntö
Suomessa ollaan parhaillaan siirtymässä valtakunnallisiin, keskitettyihin henkilörekistereihin (Kelan Reseptikeskus, sähköinen lääkemääräys ja sähköinen potilastiedon arkisto). Muutos saa aikaan sen, että tietosuojariskit lisääntyvät.

Hyvän tietosuojan ja -turvan varmistamiseksi muun muassa sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen tarjoajille on asetettu velvollisuus nimetä toimintayksikköönsä tietosuojavastaava. Tuleva EU:n tietosuoja-asetus tulee edellyttämään tietosuojavastaavien nimeämistä myös viranomaisiin sekä laajasti eri alojen yksityisiin yrityksiin.

Tietosuojavastaava toimii johdon apuna ja henkilöstön tukena. Hän toteuttaa muun muassa työntekijöiden oikeusturvaa sekä asiakkaan ja potilaan salassa pidettävien asiakas- ja potilastietojen suojaa.

Tietosuojavastaavan käsikirja 1 perehdyttää lukijan tietosuojan ja -turvan keskeisiin kysymyksiin sekä lainsäädännön että käytännön toiminnan näkökulmista. Kirja on tärkeä työkalu paitsi varsinaisille tietosuojavastaaville myös muille tietosuojan ja tietoturvan parissa työskenteleville sekä alaa opiskeleville.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: