Tietosuojakäsikirja johdolle

Andreasson, Ari; Koivisto, Juha; Ylipartanen, Arto
Nimeke: Tietosuojakäsikirja johdolle
Tekijät: Andreasson, Ari (Kirjoittaja)
Koivisto, Juha (Kirjoittaja)
Ylipartanen, Arto (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518854046
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 49,00 € (44,55 € alv 0 %)


Kustantaja: Tietosanoma
Painos: 3. painos, 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 207
Tuoteryhmät: Tietosanoman kirjat
Tietokirjallisuus
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 33.2 Julkis- ja hallinto-oikeus
Kansalliskirjaston asiasanat: tietosuoja, tietoturva, johtaminen, valvonta, tietojärjestelmät, rekisterit, henkilörekisterit, tietosuojavastaavat, organisaatiot, velvoitteet, vastuu, riskienhallinta, omavalvonta, lainsäädäntö
Ladattava digitaalinen julkaisu, 2016
EPUB
28,00 €

Tietosuoja on murroksessa. Henkilötietoja käsitellään joka organisaatiossa. Asiakasrekisterien käsittely on sähköistettyä ja niiden koot kasvavat. Riskit lisääntyvät, mutta rekisterinpitäjä ei voi ulkoistaa vastuutaan. EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaan rekisterinpitäjä on tilintekovelvollinen tietosuojavelvoitteidensa hoitamisesta 20 miljoonan euron hallinnollisen sakon uhalla. Tietosuojavastaavien nimeäminen muuttuu pakolliseksi julkisissa ja osin yksityisissäkin organisaatioissa.

Tietosuojakäsikirja johdolle kertoo, miten vastaavan johdon tulee organisoida tietosuojaan ja tietoturvaan liittyvien asioiden hoitaminen huolellisesti, tehokkaalla ja tuottavalla tavalla ja miten hallita tietosuojaan liittyviä riskejä. Kirjan avulla voi myös arvioida tietosuojavastaavan tarvitsemaa työaika-, kouluttautumis- ja työvälineresursointia.

Kirjan toisessa, uudistetussa laitoksessa on käsitelty EU:n yleistä tietosuoja-asetusta, jonka sisällöstä sovittiin joulukuussa 2015. Kirja on tärkeä työkalu kaikkien organisaatioiden vastaavalle johdolle mutta myös tietosuojavastaaville, rekisterinpidon vastuuhenkilöille, asiakastietoja työssään käsitteleville sekä juristeille.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: