Tietoisuus, tekoäly ja robotit

Haikonen, Pentti O. A.
Nimeke: Tietoisuus, tekoäly ja robotit
Tekijät: Haikonen, Pentti O. A. (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518846430
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Art House
Painos: 3. painos, 2018
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 295
Tuoteryhmät: Art Housen kirjat
Tietokirjallisuus
Tietokirjat
Kaikki
Kirjastoluokka: 16.7 Tiedeoppi. Tieteenfilosofia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tietoisuus, tekoäly, robotit, neuroverkot, kognitio, ajattelu, älykkyys, tulevaisuus
E-kirja, 2017
EPUB
21,00 €

Voisivatko robotit olla tietoisia? Pitäisikö robotin tuntea kipua ja mielihyvää? Miten kehittyvä tekoäly muuttaa tuntemamme maailman?

Tietoisuus on ihmismielen suurin mysteeri. Tekoäly yrittää jäljitellä ihmisen ajattelua, kognitiota, mutta pitäisikö koneella olla myös tunteet? Tietoisuus, tekoäly ja robotit kuljettaa lukijan tekoälyn alkuvaiheista kohti sen vääjäämätöntä päätepistettä, perustavanlaatuista mullistusta eli singulariteettia.

Kirja ei ainoastaan anna tietoisuuden mysteerille omaa perusteltua selitystä, vaan se myös kertoo, miksi aikaisemmat selitykset eivät ole toimineet. Tietoisuutta ei voida oikeasti ymmärtää ennen kuin se osataan toteuttaa keinotekoisesti. Mutta millainen on tekoälyn singulariteetti, ja milloin se tulee? Miten se vaikuttaa yhteiskuntaan ja ihmiseen? Kirjan antama vastaus yllättää ja ahdistaa.


Pentti O. A. Haikonen on tekniikan tohtori ja Illinoisin yliopiston adjunct professor. Aiemmin hän on kirjoittanut tekoälystä ja konetietoisuudesta kirjat The Cognitive Approach to Conscious Machines (Imprint Academic 2003), Robot Brains (Wiley 2007) ja Consciousness and Robot Sentience (World Scientific 2012).
Hän on myös suunnitellut ja rakentanut pienen, puhtaasti neuroverkkoihin perustuvan robotin XCR-1:n, joka on esiintynyt Discovery Science Channelin sarjassa Through the Wormhole with Morgan Freeman.

Kirjaa täydentävät Pete Haikosen kiehtovat Anima Machina -kuvat.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: