Taiteen ja kulttuurin kentät — perusrakenteet, hallinta ja lainsäädäntö

Heiskanen, Ilkka; Kangas, Anita; Mitchell, Ritva
Nimeke: Taiteen ja kulttuurin kentät — perusrakenteet, hallinta ja lainsäädäntö
Tekijät: Heiskanen, Ilkka (Toimittaja)
Kangas, Anita (Toimittaja)
Mitchell, Ritva (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789518853360
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 80,80 € (73,45 € alv 0 %)


Kustantaja: Tietosanoma
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 509
Tuoteryhmät: Tietosanoman kirjat
Tietokirjallisuus
Ammatti- ja yrityskirjat
Kirjastoluokka: 06 YLEINEN KULTTUURIPOLITIIKKA
Kansalliskirjaston asiasanat: taide, taidepolitiikka, kulttuuri, rahoitus, tukimuodot, kulttuuripolitiikka, kulttuurihallinto, lainsäädäntö, kansainväliset sopimukset, kulttuuriteollisuus, luovat toimialat, luova talous, kulttuurielämä, taide-elämä, taiteen tukeminen, taiteilijat, toimeentulo, taidekasvatus, opetus, taiteen perusopetus, koulutus, kulttuurijärjestöt, kulttuuritoimi, kulttuuriperintö, kolmas sektori, vähemmistöt, kulttuurituotanto, monikulttuurisuus, Euroopan unioni
Taiteen ja kulttuurin kentät on kulttuurialan lähdeteos, joka käsittelee kulttuuripolitiikkaa sekä sen synnyttämää ja siihen vaikuttavaa lainsäädäntöä.

Teoksessa kuvataan ja eritellään muun muassa julkista kulttuuripoliittista päätöksentekoa ja hallintoa sekä Euroopan unionin kulttuuripoliittisia vaikutuksia. Muita käsiteltäviä aihealueita ovat kulttuurihallinnon rakenne, kulttuurin rahoitus, tekijänoikeus, kolmas sektori, kulttuuriin osallistuminen ja monikulttuurisuus, taidekasvatus ja taidekoulutus, taiteilijan asema ja kulttuuri työllistäjänä sekä luova teollisuus.

Teos antaa kokonaiskuvan maamme kulttuurikehityksen vaiheista, nykyhetkestä ja tulevaisuudesta; valtion ja kuntien hallinnon uudistuksista; Euroopan unionin ja uusien kansainvälisten yhteistyömuotojen mahdollisuuksista; luovien alojen kehittymisestä ja Suomen monikulttuuristumisesta. Kirjan aihepiiriin liittyvä lainsäädäntö on koottu kattavaksi sähköiseksi liitteeksi kustantajan verkkosivuille.

Taiteen ja kulttuurin kentät on tarkoitettu taide- ja kulttuurihallintoa, taidelaitoksia, kuntia, yrityksiä ja yhdistyksiä palvelevaksi hakuteokseksi. Teos on hyödyllinen myös kaikille taiteen ja kulttuurin kentällä työskenteleville taiteilijoille, ohjaajille, tuottajille, tutkijoille ja opettajille. Se soveltuu myös oppikirjaksi yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen taiteen, viestinnän ja kulttuurin alan koulutusohjelmiin.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: