Sarjatulta! — sota-ajan suomalaiset pilapiirrokset ja sarjakuvat

Hänninen, Ville; Karjalainen, Jussi
Nimeke: Sarjatulta! — sota-ajan suomalaiset pilapiirrokset ja sarjakuvat
Tekijät: Hänninen, Ville (Kirjoittaja)
Karjalainen, Jussi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518875041
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 37,50 € (34,09 € alv 0 %)


Kustantaja: Jalava
Painos: 2. painos, 2015
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 206
Tuoteryhmät: Jalavan kirjat
Sarjakuvat
Tietokirjallisuus
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 74.17 Pilapiirrokset. Karikatyyrit
Kansalliskirjaston asiasanat: sarjakuvat, pilakuvat, sota-aika, propaganda, suomalaiset, talvisota, välirauha, jatkosota, Lapin sota, aselepo, sarjakuvataiteilijat, piirtäjät, historia, Suomi
Sarjatulta!-teos näyttää, kuinka suomalaiset sarjakuvien ja pilapiirrosten tekijät näkivät sotavuodet ja millaisia olivat sotaa käyvän kansan tunnelmat. Yksiin kansiin on koottu satoja kuvia eri taiteilijoilta: mukana on muun muassa Tove Janssonin Garm-lehteen piirtämiä loistavia poliittisia pilakuvia, Kari Suomalaisen ennen näkemättömiä varhaisia satiiripiirroksia ja Erkki Tantun Rymy-Eetusarjakuvia, jotka olivat vielä räväkämpiä kuin muistetaan.

Teos kertoo vetäviä tarinoita piirrosten synnystä ja taustoista, ja kokonaisuudesta muodostuu suuri ja hirmuisessa vakavuudessaankin hauska kertomus, jossa riittää yllätyksiä sodan jälkiselvittelyihin asti.

Mukana kirjan kuvissa ovat kaikki keskeiset kynäniekat propagandistista Ismo Lentoa piirtäneestä Ami Hauhiosta Syöksypommittajistaan tunnettuun Egon Meuroseen ja Erkki Koposesta Asmo Alhoon, jonka piirtämiin ja Mika Waltarin riimittelemiin Kieku ja Kaiku -sarjakuviinkin sota tunkeutui. Myös lukuisat amatööripiirtäjät saivat sarja- ja pilakuviaan lehtiin jatkosodan aikana.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: